Uit onze blog
- Alles
- Abena Nova praktijkervaring
- Actueel
- Beleid
- Casuïstiek
- Duurzaamheid
- Expertise
- Innovatie
- Alles
- Abena Nova praktijkervaring
- Actueel
- Beleid
- Casuïstiek
- Duurzaamheid
- Expertise
- Innovatie
Ervaring Abena Nova projectleider St. Elisabeth
Al 31 jaar werkt Angelique Suijkerbuijk in het St. Elisabeth. Toen ze vanwege rugklachten niet meer als verzorgende aan het bed kon staan, is ze zich verder gaan scholen. Eerst deed ze de opleiding tot praktijkopleider en daarna ook nog de HBO-V. Nu begeleidt ze als projectleider de implementatie van Abena Nova binnen haar organisatie.
Ervaring Abena Nova woonbegeleider Ons Tweede Thuis
Woonbegeleider Sylvia Betten introduceerde tijdens haar opleiding Abena Nova bij Ons Tweede Thuis. En met succes. Inmiddels weet de organisatie hoe ze Abena Nova succesvol kunnen inzetten. Lees haar ervaring met slim incontinentiemateriaal Abena Nova.
In beeld: Abena Nova bij ’s Heeren Loo
Arend de Heus, Manager Instellingen bij Abena, gaat op bezoek bij ’s Heeren Loo. En kijkt samen met medewerkers van ’s Heeren Loo hoe zij Abena Nova succesvol hebben ingezet. Project- en innovatiemanagers vertellen waarom Nova voor cliënten en medewerkers een meerwaarde is.
In beeld: gescheiden afvoeren van incontinentiemateriaal
Afgelopen jaar hield Interzorg een pilot met het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal. Op twee afdelingen verschenen speciale vacumeermachines, met behulp waarvan medewerkers gebruikt incontinentiemateriaal luchtdicht en hygiënisch kunnen afvoeren. In deze video vertellen zorgverleners en management de voordelen.
Medische technologie verlicht de zorg
Gupta Strategics onderzocht hoe groot de bijdrage van medische technologie aan het personeelstekort in de zorg kan zijn. De conclusies zijn voor Abena erg herkenbaar: we maken het dagelijks mee bij de implementatie van Abena Nova.
Grip op kwaliteit bij inkoop van handschoenen
Wat heeft een aanbestedingstraject rond de inkoop van handschoenen te maken met goede zorg? Léon Moonen, stafadviseur medische middelen bij Maastricht UMC+ (MUMC+) beantwoordt deze vraag en geeft tips.
Grip op goede huidzorg bij Dichterbij
Praktijkverpleegkundige Daisy van Gellecom (Dichterbij) en productspecialist Jet van Kessel (Abena) werken intensief samen met de medewerkers van Dichterbij. Doel: meer grip op goede huid- en continentiezorg, door het vergroten van kennis en het stroomlijnen van het productassortiment.
Afsluiting Slimme Zorg Estafette
Ons blog staat de hele maand in het teken van de Slimme Zorg Estafette 2022. Donderdag 10 maart jl. vond de afsluiting plaats. Na een kort welkomstwoord schakelde dagvoorzitter Stefan Wijers over naar Conny Helder, minister voor Langdurige Zorg en Sport die een videoboodschap had opgenomen voor de deelnemers.
Kostenstijgingen in de zorg
Deze hele maand staat ons blog in het teken van de Slimme Zorg Estafette 2022. Vandaag echter geen verslag van een workshop of webinar, maar aandacht voor een onlangs verschenen persbericht waarin inkoopcoöperatie Intrakoop een explosieve stijging van de zorgkosten voorspelt. De stijgende zorgkosten maken de inzet van slimme zorgtechnologie immers urgenter dan ooit.
Financiering van zorgtechnologie aanpakken
Ons blog staat de hele maand in het teken van de Slimme Zorg Estafette, die vorige week van start ging. We volgden een presentatie van Vilans. Over de financiering van zorgtechnologie. Een heet hangijzer om zorgtechnologie daadwerkelijk van de grond te krijgen.
Incontinentiemateriaal scheiden, 4 tips van Interzorg
Afgelopen jaar hield Interzorg een pilot met het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal. Op twee afdelingen van locatie De Wijde Blik in Assen verschenen speciale vacumeermachines, met behulp waarvan medewerkers gebruikt incontinentiemateriaal luchtdicht en hygiënisch kunnen afvoeren. Deze blog is onderdeel van het eMagazine GRIP! editie Facilitair
Zelf de toegevoegde waarde van zorgtechnologie onderzoeken
Ons blog staat de hele maand in het teken van de Slimme Zorg Estafette, die vorige week van start ging. Vanochtend volgden we een presentatie van Vilans, dat samen met Academy Het Dorp de zogeheten Innovatie-impuls Gehandicaptenzorg coördineert namens het ministerie van VWS. Centrale vraag tijdens de sessie: ‘Hoe onderzoek je als organisatie zelf de toegevoegde waarde van technologie?’
Aftrap Slimme Zorgestafette
Vandaag is de SZE weer begonnen, de Slimme Zorg Estafette 2022. In het kader van deze kennismarathon staat ook ons blog de komende weken in het teken van slimme zorg. We volgen de SZE met veel belangstelling en besteden op deze plek regelmatig aandacht aan de onderwerpen die voorbij komen. Al dan niet vanuit het perspectief van onze eigen ervaring met het implementeren van zorginnovaties.
Geen natte bedden meer én betere zorg voor hardnekkige wondjes
Noortje Kuijpers-Abels is als woonbegeleiding verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in woningen voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Onlangs legde Noortje onze productspecialist Jet van Kessel twee uitdagingen voor op het gebied van incontinentie en verzorgend wassen.
Vilans: werkdrukverlichting 1.900 FTE mogelijk door slim incontinentiemateriaal
Slim incontinentiemateriaal kan de langdurige zorg in Nederland een werkdrukverlichting van 1.900 FTE per jaar opleveren. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit het onderzoeksrapport ‘Slim Incontinentiemateriaal’ van Vilans.
Skipr Q&A: Aan de slag met tijdsbeparing in ouderenzorg
Innovatieve technologieën zijn booming. Wat staat zorgorganisaties in de weg om aan de slag te gaan met innovaties? En wat zijn de geleerde lessen van de implementatie van het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova? Deze en veel meer vragen komen aan bod in de Skipr Q&A
We behandelen iedere innovatie als een verandertraject
Innoveren is cruciaal om de kwaliteit van zorg op de lange termijn overeind te houden. Jan-Kees van Wijnen, lid Raad van Bestuur, vertelt hoe tanteLouise dit aanpakt en borgt binnen haar organisatie.
Training in infectiepreventie Vanboeijen: smeed het ijzer nu het heet is
Vanboeijen smeedt het ijzer nu het heet is. Middels een interactieve infectiepreventietraining gaan ze in op het belang van infectiepreventie, ook na corona.
Tips voor effectief infectiepreventiebeleid
Infectiepreventie klinkt soms makkelijk op papier, maar hoe zorg je ervoor dat het ook goed wordt doorgevoerd? In deze blog geven we 5 tips voor een effectief infectiepreventiebeleid.
Webinar: “Potgrond voor een sterke samenwerking”
Academy Het Dorp organiseerde een webinar met als onderwerp “de potgrond voor een sterke samenwerking”. In deze blog lees je wie de aanwezige waren van de webinar en wat de conclusie was.
Training infectiepreventie voor zorgprofessionals
Infectiepreventie heeft alles te maken met basiszorg. Daarom hebben wij dit onderwerp hoog op de agenda staan. Wij helpen zorginstellingen bij het verhogen van hun zorgkwaliteit en geven incompany trainingen waaronder onze basistraining infectiepreventie.
Duurzaamheid in de zorg: zo zet Driestroom concrete stappen
Duurzaamheid staat binnen veel zorgorganisaties hoog op de agenda. Maar ja, waar begin je? Stichting Driestroom zette concrete stappen door werk te maken van een milieucertificering voor een van haar locaties. Lees de inzichten en ervaringen van milieucoördinator Mariska Jansen.
Vilans: Tijdsbesparende technologieën in de ouderenzorg.
In April 2021 publiceerde Vilans het rapport ‘Tijdsbesparende technologieën in de zorg’. In dit rapport beschrijven ze de veelbelovende technologieën wanneer het gaat om tijdsbeparing in de ouderenzorg. Het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova wordt ook benoemd.
Zinnige Zorg in de VVT
Coöperatie VGZ stimuleert zorgorganisaties die goede zorg toegankelijk en betaalbaar houden. Dit doen ze met het Netwerk Zinnige Zorg. Initiatieven van zorgprofessionals die voldoen aan de voorwaarden, verbeteren uiteindelijk de zorg voor de cliënt, zijn opschaalbaar naar andere zorgaanbieders en verlagen de zorgkosten. In dit artikel lees je een aantal voorbeelden.
Zorgadviseur aan het woord
Iedere dag hebben onze zorgadviseurs mensen aan de telefoon met de meest uiteenlopende vragen over continentiezorg. Zij proberen dan altijd advies op maat te geven. Wij vinden namelijk dat iedereen persoonlijke aandacht verdient en recht heeft op een passende oplossing.
De bossen in de wereld gaan ons aan het hart
Bij Abena hechten we veel waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het FSC-keurmerk is een belangrijke voor ons, omdat dit aantoont dat de van bomen verkregen grondstoffen in een product afkomstig zijn uit duurzame bosbouw. Dit keurmerk krijg je niet zomaar, er komt veel bij kijken.
Facilitaire taken uitbesteden? Interzorg kiest voor eigen beheer
De facilitaire organisatie binnen veel zorginstellingen staat sinds de coronacrisis volop in de belangstelling. Met name vanwege de rol die hygiëne speelt bij infectiepreventie. Met teamleider INNService, Simon Wachtermeester, gaan we in gesprek over hoe zorginstellingen met de facilitaire organisatie kunnen bijdragen aan grip op goede zorg.
Huidproblemen oplossen door ze bij de wortel aan te pakken
In de ouderenzorg en zorg voor verstandelijk beperkten zie je het vaak: huidproblemen zoals smetten, droge of rode huid, jeuk. Met de juiste aanpak kun je veel leed voorkomen. Product manager Lizzy Bruno vertelt hoe je dat doet.
De regie bij de cliënt
In beleidsstukken en discussies over de toekomstbestendigheid van ons zorgstelsel gaat het veel over zelfregie. Maar hoe vul je dit in als zorgorganisatie en hoe breng je de cultuurverandering tot stand die daarvoor nodig is? We spreken erover met Heidi de Bruijn en Jeroen Kleinjan, die samen de Raad van Bestuur van Carintreggeland vormen.
Zorgadviseur aan het woord
Bij Abena vinden we het belangrijk dat cliënten en zorgprofessionals goed geholpen worden bij de keuze van de juiste producten en het gebruik daarvan. Ook als mensen thuis wonen. De medewerkers van het Adviesteam worden iedere dag weer blij als ze mensen kunnen helpen.