Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Het eerste slimme
incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik

Krijg grip op goede zorg
met Abena Nova

Incontinentie is een van de grootste uitdagingen binnen de zorgsector. Zorgprofessionals binnen een verpleeg- of verzorgingstehuis zijn gemiddeld 60% van hun tijd kwijt aan incontinentie gerelateerde bezigheden. Eén op de twee cliënten in zorginstellingen is incontinent. Bron: zorgvoorbeter.nl

Helaas is het momenteel giswerk om het juiste moment van verschonen te bepalen. Dit terwijl het juiste moment van verschonen juist zó belangrijk is. Om bijvoorbeeld natte bedden en een rode huid te voorkomen. Dankzij de innovatieve sensorentechnologie van Medisens Wireless geeft Abena Nova inzicht in het ideale moment van verschonen. 

Gepersonaliseerde zorg:
Altijd op het juiste moment verschonen

Te vroeg, of juist te laat verschonen. Het komt vaak voor. Met te vroeg verschonen werk je verspilling en extra werk in de hand. Te laat verschonen draagt niet bij aan de kwaliteit van leven van de cliënt. Het juiste moment van verschonen is met de komst van de Abena Nova niet langer giswerk. Het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik maakt gepersonaliseerde zorg mogelijk.

In de praktijk betekent dit minder natte bedden en minder verschoningen. Daardoor verbetert de kwaliteit van leven voor de bewoners. De zorgprofessionals worden minder (fysieke) belast en hebben meer tijd voor aandacht. En dat is wat goede zorg inhoudt, nietwaar? 

Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Download het eBook de impact van slim incontinentiemateriaal

Hoe het werkt?

Aan het incontinentiemateriaal wordt een Abena Nova clip bevestigd. In het incontinentiemateriaal zitten geïntegreerde sensoren die verbonden zijn met de clip. De clip staat via de Cloud in contact met de app op de telefoon van de zorgverlener en stuurt de metingen vanuit de sensoren door.

Zodra er urine in het incontinentiemateriaal komt, registreert de sensor dat en houdt dit realtime bij in de app. Zo heeft de zorgverlener inzicht in de actuele situatie en kan de verschoning plannen.

Download hier de Abena Nova brochure.

Abena Nova Driehoek werking slim incontinentiemateriaal

Ontwikkeld en bewezen samen met de praktijk

Stichting Philadelphia is Abena Nova partner vanaf het eerste uur. In 2015 startte een eerste kleine proef met het slimme incontinentiemateriaal bij Philadelphia in Leusden. In tegenstelling tot de ietwat sceptische verwachtingen vooraf, sloeg de Abena Nova vanaf dag één aan. En dus volgde in 2016 een grootschalige pilot. Anno 2021 wordt het slimme incontinentiemateriaal op zestien verschillende Philadelphia locaties gebruikt met de ambitie om verder op te schalen.

Dit partnerschap heeft een grote bijdrage geleverd aan het huidige succes van Abena Nova. Het slimme incontinentiemateriaal is continu verbeterd op basis van inzichten tijdens het verplegen en verzorgen van cliënten. Abena Nova sluit daardoor goed aan bij de praktijk. Dé sleutel tot succes.  Abena Nova heeft zich inmiddels ruimschoots bewezen. In 2018 beloond met de zorginnovatieprijs en in 2019 met de Kate Granger Award. Daarnaast heeft het Ministerie van VWS, Stichting Philadelphia Zorg en Evean uitgeroepen tot ‘Zorgvernieuwer 2019’ door de inzet van het slimme incontinentiemateriaal.

Meer weten over het partnerschap met Philadelphia? Lees het hier.

In beeld: Abena Nova in de praktijk

Abena Nova in de praktijk

Bekijk de video en lees in het onafhankelijke rapport alles over de implementatie van Abena Nova en de resultaten bij verpleeghuis Evean.

Is jouw instelling klaar voor Abena Nova?

Check binnen één minuut of jouw instelling klaar is voor slim incontinentiemateriaal.

Volg de ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en ontvang als eerste kennisdocumenten uit de praktijk.

Uit onze blog

Abena Nova pilot project anders werken
Continentiezorg blog

Uitkomst pilots ‘slimme inco’ projectgroep Anders Werken in de zorg

Vanuit het project ‘Anders Werken in de zorg’ zijn verschillende zorgorganisaties een pilot gestart met slim incontinentiemateriaal. Inmiddels is de pilotfase voorbij en wordt het tijd voor opschaling bij een aantal deelnemende zorgaanbieders. Lees hier het onderzoeksrapport van de pilots.

Lees meer
zorginnovatie philadelphia muziek
Algemeen

Zorginnovatie? Bij Philadelphia klinkt het als muziek in de oren

Zorgorganisatie Philadelphia is voorloper op het gebied van innovatie. Jeroen van de Pas (lid van de Raad van Bestuur) en Suzanne Leijendekkers (voormalig directeur Innovatie & Projecten) delen inzichten en tips over innoveren in een zorginstelling.

Lees meer
tangenborgh interview abena nova
Continentiezorg blog

Minder ongemak en meer nachtrust met slim incontinentiemateriaal

Minder ongemak en meer nachtrust met Abena Nova Saskia Timmermans van Zorggroep Tangenborgh vertelt hoe het slimme incontinentiemateriaal ‘Abena Nova’ …

Lees meer

Starten met Abena Nova?

Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Uit ons kenniscentrum

Abena Nova Evean & Philadelphia verpleeghuis van de toekomst

Evean & Philadelphia: verpleeghuis van de toekomst

Lees meer
Klanten aan het woord Zorginstelling Volckaert

Klanten aan het woord: Volckaert

Lees meer
de juiste aandacht

Abena Nova contact

Lees meer
abena nova in de praktijk slim incontinentiemateriaal digitaal

Abena Nova in de praktijk

Lees meer
abena nova slim incontinentiemateriaal automatisch

Abena Nova

Lees meer

10 aandachtspunten voor goede basiszorg.
Waarmee ga jij aan de slag?

Op welk gebied vind jij dat er binnen jouw organisatie nog iets te verbeteren valt?

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: