Gepersonaliseerde en toekomstbestendige zorg

Abena Nova heeft een positieve impact op de hele organisatie. Bekijk de ervaringen van bewoners, zorgprofessionals en organisaties.

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Kwaliteit van zorg

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Besparing van tijd en kosten

abena nova slim incontinentiemateriaal

Nauwkeurige metingen

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder ziekteverzuim​

abena nova slim incontinentiemateriaal

Prijswinnend

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Abena Nova, slim incontinentiemateriaal, voor zorgprofessionals

Je hebt vroege dienst vanochtend. Je start voortvarend, want het belooft een drukke dag te worden. Die ene teammeeting staat wat strak gepland, maar als alles volgens schema loopt kun je net je ronde lopen langs je cliënten. Maar helaas, je gaat die meeting niet redden want tijdens de ronde zit het tegen. Dat natte bed had je niet zien aankomen en ook de huid van die ene cliënt ziet er niet goed uit en vraagt extra tijd. En die tijd en aandacht verdienen de cliënten. 

Slechts één voorbeeld van de honderden scenario’s die voor kunnen komen in de praktijk. Maar ook een belangrijk voorbeeld dat de aanleiding is van de ontwikkeling van het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova. Door meer inzicht in het juiste moment van verschonen, kan de zorg voor cliënten beter worden gepland én ontstaat er ruimte voor persoonsgebonden zorg. 

Ontwikkeld in de praktijk

Abena Nova is slim incontinentiemateriaal ontwikkeld door en bewezen in de praktijk. Honderden zorgprofessionals hebben het slimme incontinentiemateriaal uitvoerig getest en weten inmiddels dat werken met Abena Nova betere zorg voor de cliënt oplevert.

Met slim incontinentiemateriaal krijg je als zorgprofessional grip op het juiste verschoningsmoment. Daarmee heb je niet alleen grip op de kwaliteit van zorg aan cliënten, maar ook meer grip op tijd én kosten. Neem dat natte bed of die rode huid. Abena Nova is een slim hulpmiddel waarmee jij de juiste zorg en aandacht kan geven op het juiste moment.

Samen werken met Abena Nova betekent samen werken aan grip op goede zorg. Grip op kwaliteit van zorg, tijd van zorgverleners en kosten.

Abena Nova: bewezen resultaat

Abena Nova is inmiddels getest en geïmplementeerd in vele zorginstellingen. Het resultaat? Grip op natte bedden, een rode huid, fysieke belasting, een betere nachtrust. Alles voor een betere kwaliteit van leven én het bieden van zorg. En dat is bewezen. In een onafhankelijke proef geïnitieerd door het ministerie van VWS werden de resultaten van Abena Nova bij de inzet van twaalf cliënten gemeten.

Onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau Significant rapporteerde de resultaten in een uitgebreid eindverslag. Hieronder de opvallendste resultaten en een link naar het volledige rapport.

Minder natte bedden

76% minder natte bedden

Gedurende de proef met het nieuwe incontinentiemateriaal nam het aantal gevallen van natte bedden met 76% af.

Incontinentiemateriaal

30% minder verschoningen

Het gemiddelde aantal verschoningen ging van 3,5 omlaag naar 2,4 per cliënt per dag; een afname van 30%.

Kostenbesparing

20% kostenbesparing

Bij de 12 cliënten die deelnamen is een besparing van €46.000 (20%) op jaarbasis gerealiseerd.

Tijdwinst

28% tijdwinst

Bij de deelnemende cliënten werd 28% tijdsbesparing op continentiezorg gemeten (1.609 uur).

Levenskwaliteit

Levenskwaliteit cliënten

Niet meer het ongemak van een koud en nat bed. Ook rapporteerden zorgverleners minder schaamte en onrust bij cliënten.

Belasting medewerker

Belasting medewerkers

Minder fysieke belasting en minder werk aan het verschonen van kleding en beddengoed.

Bron: Eindverslag ‘Implementatie slim incontinentiemateriaal bij Evean Oostergouw’. Download hier het volledige rapport.

Vernieuwd Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook de impact van slim incontinentiemateriaal

Samenwerken, dé factor voor succes

Het uitvinden van slimme technologie is één, maar ermee leren werken is iets anders. Bij Abena staan we met beide voeten in de praktijk. En dat is ook hoe we Abena Nova, het slimme incontinentiemateriaal hebben ontwikkeld. Samen met zorgprofessionals. Technologie moet het mensenwerk ondersteunen en niet andersom. Begrijpelijke taal en met menselijke aandacht, dat is het uitgangspunt van Abena Nova. En die aandacht geven onze Nova specialisten graag aan jou. We nemen verantwoordelijkheid in het hele proces: van verkenning en opstarten met Abena Nova tijdens een pilot, het creëren van draagvlak in het team tot en met nauw contact tijdens de opschaling en implementatie van het slimme incontinentiemateriaal op de afdeling. Werken met Abena Nova is samen werken aan betere zorg.

De voordelen voor dag- én nachtdienst

Abena Nova is bewezen effectief. Klinkt leuk, nietwaar? Maar wat betekent het voor jou als zorgprofessional? We spraken verzorgenden en verpleegkundigen die met Abena Nova werken over de voordelen van het werken met slim incontinentiemateriaal: 

  • Een cliënt die op Abena Nova zit, hoef ik minder vaak te verschonen. Dat betekent: minder fysieke belasting voor mij én de cliënt. 
  • Ik kan het signaal om te verschonen per cliënt instellen. Die ene cliënt met huidirritatie kan ik dus eerder verschonen dan nodig is. 
  • Een overgang van nacht- naar dagdienst levert minder natte bedden op, omdat die cliënten zijn verschoond die anders de nacht niet droog waren doorgekomen. 
  • Door plaspatronen te analyseren kunnen we cliënten soms nog even zelfredzaam houden én voorkomen we infecties zoals blaasontsteking.
  • We hoeven cliënten niet onnodig wakker te maken tijdens de nacht. We verdrogen alleen als dat écht nodig is. 
  • Cliënten hoeven minder vaak in een tillift. Dat is niet alleen voor ons fijn, maar bovenal voor de cliënten zelf. 
  • Het aantal cliënten met huidirritatie is aanzienlijk verminderd, omdat we precies op het juiste moment kunnen verdrogen. 
  • Bij een nat bed komt veel schaamte kijken, dat voel ik voor de cliënt. Ik ben blij dat we met Abena Nova het aantal natte bedden kunnen terugdringen.
  • Ik houd meer tijd over voor persoonlijke aandacht voor cliënten nu ik precies weet wanneer ik moet verdrogen. 

Zeg jij ook 'ja' tegen meer kwaliteit, minder tijd en minder kosten?

Kom dan vrijblijvend met ons in contact!

Bekijk alle voordelen

Contact over Abena Nova

Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal voor de dagelijkse praktijk. Bewezen effectief. Wil jij weten of jouw organisatie klaar is om Nova in te zetten? Wil je weten wat ervoor nodig is om samen de kwaliteit van continentiezorg naar een hoger plan te tillen? Of heb je een andere vraag over Nova? Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uiteraard kan je ook telefonisch contact met ons opnemen via 0485 58 11 29 of stuur een email naar instellingen@abena.nl

Laden

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: