Downloads

Maak kennis met Abena Nova

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Blije bewoners en familie

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Besparing van tijd en kosten

abena nova slim incontinentiemateriaal

Geïntegreerde sensor

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder ziekteverzuim​

abena nova slim incontinentiemateriaal

Prijswinnend

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Download handige Abena Nova informatie

Ben je geïnteresseerd in Abena Nova, wil je starten of wil je jouw organisatie meenemen in alle ins- en outs van Abena Nova? We hebben alle relevante informatie voor je op een rij gezet. 

Brochures en Infographics

Brochure Abena Nova

Brochure maak kennis met Abena Nova - de nieuwe standaard in continentiezorg

Infographic Abena Nova

Grip op tijdig verschonen met Abena Nova

Onderzoeken

  • Anders werken in de zorg: uitkomsten onderzoek Vilans
  • Vilans: werkdrukverlichting van 1.900 FTE mogelijk met slim incontinentiemateriaal
  • Vilans: tijdsbesparende technologiën in de ouderenzorg

Onderzoeksrapport
Abena Nova
Anders Werken

anders werken met slim incontinentiemateriaal

Factsheet
Kosten en baten bij slim incontinentiemateriaal

anders werken zorg

Tijdbesparende technologieën in de ouderenzorg

tijdbesparende technologien in de zorg

Tijdbesparende technologieën in de ouderenzorg deel 2

tijdbesparende technologien in de zorg 2

Vernieuwd Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

Video's

Video: de voordelen van slim incontinentiemateriaal

Goede continentiezorg vergt ontzettend veel van zorgveleners. Abena Nova verandert de manier waarop continentiezorg ingericht wordt op revolutionaire wijze. Niet langer hoeft er routinematig gecontroleerd te worden. De WetSense Monitoring app houdt in realtime bij hoe verzadigd het continentiemateriaal is. Zo kunnen zorgverleners het verschoonmoment plannen. Dat voorkomt onnodig fysiek werk en levert een hoop extra tijd op. En het verbetert de kwaliteit van zorg. Bekijk de video hiernaast of ontdek direct hoe Abena Nova werkt:

Video: SKIPR Q&A aan de slag met tijdsbeparing in de ouderenzorg

Tijdsbesparing in de ouderenzorg. We weten allemaal wat het nut is en dat er een noodzaak is. Maar wat houdt zorgorganisaties tegen om ermee aan de slag te gaan? Nieuwssite Skipr gaat in gesprek met Odile Smeets, senior projectmanager eHealth bij Academy het Dorp en Arend de Heus, manager Instellingen van Abena. Tijdens het vraaggesprek beantwoorden deze innovatiespecialisten veelgestelde vragen en lezersvragen van beleidsmakers in de zorg.

Video: Abena Nova in gebruik bij Zorggroep Tangenborgh

Abena Nova is slim incontinentiemateriaal ontwikkeld door en bewezen in de praktijk. Honderden zorgprofessionals hebben het slimme incontinentiemateriaal uitvoerig getest en weten inmiddels dat werken met Abena Nova betere zorg voor de cliënt oplevert. Bij Zorggroep Tangenborgh is Abena Nova succesvol gebleken. Bekijk de video hiernaast en ontdek de voordelen voor zorgverleners.

Video: Abena Nova bij Zorggroep 's Heeren Loo

Zorggroep ‘s Heeren Loo heeft inmiddels veel ervaring opgedaan met Abena Nova. Vanuit verschillende disciplines vertellen ze in deze video hoe ze tot een succesvolle inzet zijn gekomen én je hoort hoe Abena Nova aansluit bij hun visie. 

Video: Abena Nova gebruiker aan het woord

Onderzoek toont aan dat Abena Nova minder natte bedden, minder rode houd én minder fysieke belasting oplevert. Kortom, meer kwaliteit van leven voor cliënten en zorgverleners. Wij kunnen zelf vertellen wat Abena Nova oplevert, maar liever laten we onze gebruikers aan het woord. Bekijk de introductievideo hiernaast en lees de blog van cliënt Gieneke. 

Video: Nova Ambassadeurs

Gaat jouw organisatie binnenkort starten met Abena Nova? Dan zoeken wij samen met jullie naar enthousiaste ambassadeurs die het eerste aanspreekpunt worden voor de collega’s en voor de Zorgspecialisten van Abena. Bekijk de video waarin Lisa en Dunya alles vertellen over hun taken als Nova ambassadeur.

Video: Instructie Abena Nova

In deze video leggen we je stap voor stap uit hoe Abena Nova werkt.
Hoe bevestig en vervang je de clip, wat zie je op de Abena Nova app als het product verzadigd raakt of als je een nieuwe clip bevestigt aan het product.

Onderzoek Tijd & Kwaliteit ouderenzorg

Een onafhankelijk onderzoek onder 246 zorgverleners naar cruciale vragen:

  • Waar kunnen we tijd winnen?
  • Waar kan de kwaliteit van zorg beter?
  • Hoe denken zorgverleners over zorginnovaties? 

Contact over Abena Nova

Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal voor de dagelijkse praktijk. Bewezen effectief. Wil jij weten of jouw organisatie klaar is om Nova in te zetten? Wil je weten wat ervoor nodig is om samen de kwaliteit van continentiezorg naar een hoger plan te tillen? Of heb je een andere vraag over Nova? Vul dan onderstaande gegevens in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uiteraard kan je ook telefonisch contact met ons opnemen via 0485 58 11 29 of stuur een email naar instellingen@abena.nl

Laden

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: