Gepersonaliseerde en toekomstbestendige zorg

Abena Nova heeft een positieve impact op de hele organisatie. Bekijk de ervaringen van bewoners, zorgprofessionals en organisaties.

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Blije bewoners en familie

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Besparing van tijd en kosten

abena nova slim incontinentiemateriaal

Geïntegreerde sensor

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder ziekteverzuim​

abena nova slim incontinentiemateriaal

Prijswinnend

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Abena Nova in de praktijk

Wie kan er beter verwoorden hoe de Abena Nova in de praktijk werkt, dan zorgorganisaties die er dagelijks mee in de weer zijn? Abena onderhoudt intensief contact met zorgprofessionals in alle lagen van de organisatie.

 

We blijven verbeteren

Aan de hand van de praktijkervaringen blijven we onze producten en diensten continu verbeteren. Om de continentiezorg nog beter in te richten en zodat we de zorg toekomstbestendig  maken.

De 8 implementatielessen van ouderenzorginstelling De Wever

Na de succesvolle pilot met Abena Nova op locatie Bijsterstede, staat de organisatie positief tegenover verdere opschaling naar andere afdelingen. Met verpleegkundige Charlotte van Woensel, zorgcoördinator Claudia van de Gevel en aspirant Zorgtechnoloog Carmen de Beukelaer blikken we terug op de implementatie om te zien welke lessen andere afdelingen en zorgorganisaties daaruit kunnen trekken.

Gebruiker Gieneke over haar ervaring met slim incontinentiemateriaal

"Iets wat rust op technologie, is zo slim als de mensen die ermee werken. En als mensen er niet voor open staan, dan kun je zo goed mogelijk proberen iets slim te maken, maar dat gaat niet lukken."

Hoe wordt slim incontinentiemateriaal ervaren door cliënten ervaren? Gieneke vertelt het ons in een dubbelinterview met Diana, een van haar zorgverleners.

"Je denkt: het is maar incontinentiemateriaal. Maar het doet zoveel meer."

Blog SHL - Nova opschaling

In 2018 startte ‘s Heeren Loo Gelderland Midden met de eerste Abena Nova-pilot. Inmiddels zijn ze druk bezig met de opschaling. Wij spraken regionaal stafmedewerker Marjan Dulos (foto) en Diana van den Berg-Suurd over hun ervaringen met Abena Nova en over de rol die Abena Nova in de toekomst kan hebben bij ‘s Heeren Loo. En ze geven tips aan organisaties die ook met Abena Nova aan de slag willen.

Meer weten over Abena Nova?

De opschaling van Abena Nova bij Ons Tweede Thuis

“Je maakt maar één keer een eerste indruk, dus je moet ervoor zorgen dat die goed is.”

Zorginnovaties succesvol implementeren: het is een uitdaging waar veel zorgorganisaties mee stoeien. Bij Stichting Ons Tweede Thuis weten ze inmiddels van de hoed en de rand. Martine Evers en Sylvia Betten vertellen hoe ze de opschaling van Abena Nova optimaal faciliteren.

Vernieuwd Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: