Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Duurzaamheid
bij Abena

Samen voor een gezonde toekomst

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) zitten in ons DNA. Niet voor niets zijn wij de eerste producent van incontinentiemateriaal in de wereld die zowel het Nordic Ecolabel als het EU-Ecolabel mag voeren. Ons doel? Zoveel mogelijk producten zo duurzaam mogelijk inkopen en produceren zodat het milieu zo min mogelijk wordt belast. En zo bijdragen aan een leefbare en groene toekomst voor iedereen.

Duurzaam verantwoord: focus op kwaliteit, milieu en sociaal-maatschappelijk

Bij Abena vinden we het belangrijk om onze verantwoordelijkheid te nemen. We hebben een duidelijke focus op kwaliteit, milieu en sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dat doen we door onze ecologische footprint te minimaliseren. We produceren en leveren duurzame producten en oplossingen vanaf de grondstof tot aan het hergebruiken van materialen in het productieproces.

Onze verantwoordelijkheid in het kort:

1

Het tegengaan van verspilling staat centraal in alles wat we doen. Zowel in het productieproces als bij het gebruik van onze producten;

2

Wij werken conform de UN Sustainable Development Goals, waarmee we aantonen dat we op verantwoordelijke wijze produceren en inkopen;

3

We zeggen niet alleen dat we onze verantwoordelijkheid nemen, we acteren er ook naar. De certificeringen en labels die wij mogen voeren onderbouwen dit: FSC, Nordic Swan Ecolabel, DinCertco, Cradle-to-Cradle). Daarnaast zijn onze partners geselecteerd op strenge milieu- en kwaliteitseisen zodat we in het volledige productieproces onze verantwoording kunnen nemen;

4

We zijn altijd op de hoogte van de laatste wetgeving zodat we onze processen hierop kunnen afstemmen en onze klanten goed kunnen adviseren. Denk hierbij aan de single-use plastics-directive;

5

We zijn ons bewust van alle grondstoffen die we gebruiken en zijn continue bezig alternatieven te overwegen daar waar het duurzamer kan. Daarnaast streven we naar duurzame consumptie. We hanteren hierbij de ‘less-is-more’ approach. Wij streven naar het gebruik van minder energie en minder grondstoffen tijdens het productieproces;

6

We dringen de impact op het milieu zo ver mogelijk terug. We recyclen meer dan 86,4% van ons productieafval. We zamelen het afval gescheiden in en verkopen het aan recyclingorganisaties die het afval op cradle-to-cradle wijze tot nieuwe grondstoffen verwerken. Daarnaast draaien onze productiefaciliteiten volledig op groene energie en we zijn continue bezig om onze CO2 uitstoot te beperken.

Kwaliteit en duurzaamheid: Nordic Swan Ecolabel

Het Nordic Ecolabel ofwel Nordic Swan is het officiële milieukeurmerk van de Scandinavische landen (Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland en IJsland). Het Nordic Ecolabel geeft consumenten de garantie dat de producten met dit label zo duurzaam mogelijk zijn geproduceerd. Van de herkomst van grondstoffen tot de wijze van verpakking en vervoer.

 

Wij voeren het Nordic Swan Ecolabel op meer dan 80% van onze incontinentieverzorgingsproducten en op Bambo Nature babyluiers. Dit komt neer op meer dan 2500 producten die Abena voert. Ook een groot deel van het assortiment Wassen- en Huidverzorgingsproducten draagt dit label.

Alternatieven voor plastic

Voor het maken van producten zijn grondstoffen nodig. Deze kunnen een grote impact hebben op het milieu. Als het gaat om plastic producten, zijn we steeds meer op zoek naar alternatieven die minder belastend zijn voor het milieu. Bij Abena willen we de zorgsector helpen om een verantwoorde keuze te maken. Door inzicht te geven in welke verschillende soorten plastic er zijn en hoe je het beste een alternatief kunt kiezen. 

Lees hier alles over plastic.

Sociale verantwoordelijkheid

Ook onze sociaal maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen wij serieus. In onze eigen organisatie, maar ook voor partners waar wij mee samenwerken. Een eerlijke werkplek, dat is waar wij naar streven. Daarom ondertekenden wij het UN Global Compact initiatief en zijn wij een gecertificeerde organisatie conform de SA8000 standaard.

Meer weten over hoe wij de gezondheid van mens en milieu centraal zetten? Neem contact met ons op: 0485-581129

10 aandachtspunten voor goede basiszorg.
Waarmee ga jij aan de slag?

Op welk gebied vind jij dat er binnen jouw organisatie nog iets te verbeteren valt?

Ons kenniscentrum

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

Onderzoek Tijd & Kwaliteit

Resultaten onderzoek ouderenzorg. 246 zorgverleners delen hun inzichten.

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: