Waardevolle continentiezorg

Abena Nova voor mensen met een verstandelijke beperking met incontinentie. Meer tijd voor persoonlijke aandacht, minder werkdruk en fysieke belasting voor medewerkers.

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Meer zelfstandigheid

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Tijd voor persoonlijke aandacht

ABENA-Nova_Icon-Leakage-drops-1_600x600px

Minder natte bedden/kleding

Nachtrust

Betere nachtrust

abena nova slim incontinentiemateriaal

Betere huidconditie

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Abena Nova voor mensen met een verstandelijke beperking

De inzet van Abena Nova bij mensen met een verstandelijke beperking biedt zorgverleners de mogelijkheid om continentiezorg te plannen. Dit komt niet alleen de zorgvrager ten goede. Ook zorgverleners hebben hier voordeel van. Zij hoeven namelijk niet meer handmatig te controleren of een cliënt verschoond moet worden, of volgens vaste verschoonrondes te werken. Plannen van continentiezorg heeft daarnaast het voordeel dat cliënten verschoond kunnen worden op specifieke momenten: wanneer zij bezoek krijgen, of wanneer er sprake is van huidirritatie. Met Abena Nova is het mogelijk om op persoonlijke behoeften van de cliënt in te spelen.

Geen handmatige controles meer

Het slimme incontinentiemateriaal laat zorgmedewerkers
zien in hoeverre het materiaal verzadigd is. Op basis hiervan kunnen zij bepalen wanneer een cliënt verschoond moet worden. De clip die bevestigd is op het slimme incontinentiemateriaal registreert het vochtgehalte in het product en geeft dit real time door aan de app op de telefoon van de zorgverlener. Zo kan de zorgverlener zien wanneer verschoning nodig is. Dit helpt bij het voorkomen van nat beddengoed of natte stoelen. Maar ook het onnodig verstoren van de nachtrust van cliënten.

Minder werkdruk, meer aandacht

De afname van het aantal onnodige verschoningen en uitblijven van extra werk bij lekkages leveren voor zorgmedewerkers een flinke werkdrukverlichting op. Hierdoor hebben ze meer tijd voor persoonlijke aandacht voor hun cliënt.

Geen natte bedden meer én betere zorg voor hardnekkige wondjes
geurverwijderaar

Data-gestuurd werken

Abena Nova biedt inzicht in de plaspatronen van de cliënt. Deze kennis kan ingezet worden om het gedrag van de cliënt beter te duiden. Mensen met een verstandelijke beperking kunnen zichzelf vaak niet (goed) uiten. Dit kan soms resulteren in agressief gedrag tijdens het verschoonmoment. Met Abena Nova weet de zorgverlener beter wanneer het tijd is om te verschonen, zodat een cliënt niet te lang in een nat incontinentiemateriaal zit. 

Het inzichtelijk maken van plaspatronen brengt nog meer voordelen met zich mee. Zo werd met behulp van Abena Nova een blaasontsteking bij een cliënt ontdekt: de cliënt moest op ogenschijnlijk willekeurige momenten huilen, zonder enige aanleiding. Deze huilbuien werden vergeleken met de data verzameld door het slimme incontinentiemateriaal. Het bleek dat de tranen samenvielen met de toiletgang. Urine-onderzoek toonde aan dat de huilbuien door een blaasontsteking werden veroorzaakt. 

Ook de medische dienst kan baat hebben bij de inzichten die Abena Nova verstrekt. Door de real-time data in de gaten te houden, weten ze exact wanneer de blaas van een cliënt leeg is. Zo kunnen ze op het juiste moment een onderzoek doen.

Vernieuwd Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

Een oplossing voor zowel cliënt als medewerker

met een ernstige verstandelijke beperking, in leeftijd variërend van 60 tot 80 jaar

Praktijkervaring: Woonzorgboerderij Haartse Hoeve

Voor haar studie verpleegkunde onderzocht Niene van de Ven hoe het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova de kwaliteit van zorg verbetert, zowel voor de cliënten als voor haar collega’s. 

Door het gebruik van vaste verschoonmomenten komt het wel eens voor dat iemand natte kleding en een nat bed heeft. Met huidproblemen als gevolg. Of andersom: je treft droog materiaal aan en het moet later nogmaals verschoond worden. 

In Abena Nova zag ze een oplossing.

Bewezen effectief

Dat Abena Nova werkt, blijkt uit de praktijk. We wonnen verschillende zorginnovatieprijzen én onafhankelijk onderzoek toont aan dat Abena Nova zorgt voor meer grip op kwaliteit van zorg, tijd van zorgverleners én gevolgkosten. Onderstaande resultaten zijn gemiddelde cijfers uit case studies in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, USA en Denemarken.

voordelen abena nova

Zeg jij ook 'ja' tegen meer kwaliteit, minder werkdruk en minder kosten?

Kom dan vrijblijvend met ons in contact!

Bekijk de alle voordelen

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: