Bijdragen aan kwaliteit van continentiezorg

Met Abena Nova werken we samen aan meer grip op goede zorg. Dat is onze missie.

ABENA-Nova_Quality-time-with-residents-1_icon_CMYK_600x600px

Blije bewoners en familie

ABENA-Nova_Watch-2_icon_CMYK_600x600px

Besparing van tijd en kosten

abena nova slim incontinentiemateriaal

Datagedreven zorg

ABENA-Nova_Icon-Heartbeat-1_600x600px

Minder ziekteverzuim​

abena nova slim incontinentiemateriaal

Prijswinnend

ABENA-Nova_Icon-Sustainability-2_600x600px

Duurzame keuze

Onze missie

Toekomstbestendige en gepersonaliseerde continentiezorg

Continentiezorg maakt een groot deel uit van de werkzaamheden van zorgverleners. Maar liefst 9 van de 10 verpleegkundigen en verzorgenden heeft wel eens te maken met natte bedden of kleding bij cliënten, van wie 7 op de 10 zelfs dagelijks of wekelijks.[1] Bovendien is continentiezorg fysiek belastend voor verzorgend personeel.

Het is de missie van Abena om bij te dragen aan de kwaliteit van continentiezorg. De druk op de zorg blijft toenemen. Vergrijzing en de krapte op de arbeidsmarkt dwingen zorgorganisaties om het over een andere boeg te gooien. Abena Nova is niet alleen het eerste slimme incontinentiemateriaal voor dagelijks gebruik: het is een zorgoplossing die de kwaliteit van leven van cliënt én zorgverlener beter maakt – op lange termijn. 

[1] Markteffect (2021). ‘Grip op tijd en kwaliteit: wat ervaren zorgprofessionals in de praktijk?’.

2019_ABENA Lifestyle 130319-42

We zoeken continu naar innovaties die de zorg nog beter kunnen maken. Dat doen we met beide benen in de praktijk; naast jou als zorgprofessional. Onze productspecialisten zijn verpleegkundigen en hebben verstand van de zorgpraktijk. Wij kunnen helpen om de bestaande zorgroutines in jouw organisatie te doorbreken, en deze op een toekomstbestendige manier opnieuw in te richten – op lange termijn, met meetbaar resultaat.

Grip op kwaliteit, tijd en kosten

De zorg staat flink onder druk. Dagelijks lopen zorgprofessionals tegen diverse uitdagingen aan die veel tijd en aandacht kosten. Denk aan dat natte bed, die rode huid, extra fysieke belasting, een verstoorde nachtrust of een infectie. Bij Abena willen we helpen om deze uitdagingen te overwinnen. En niet alleen dat: we streven ernaar om jou uit te laten blinken in je vak. En samen te werken aan meer grip op kwaliteit, en verlagen van de werkdruk  en kosten in de zorg.

Wij geloven dat slimme zorgtechnologie kan bijdragen aan meer grip op kwaliteit, tijd en kosten van wonen en werken in de zorg. Door het beschikbaar stellen van data, krijgen zorgverleners meer inzicht én bewustwording in het juiste zorgmoment.

Het nieuwe werken: gepersonaliseerde continentiezorg

Header Abena Nova site (2)

Te vroeg of juist te laat verschonen komt helaas vaak voor. Met te vroeg verschonen werk je verspilling en extra werk in de hand. Te laat verschonen draagt niet bij aan de kwaliteit van leven van de cliënt. Het juiste moment van verschonen bepalen, is met de komst van Abena Nova niet langer giswerk. Abena Nova maakt gepersonaliseerde zorg mogelijk. En die zorg heb je zelf in de hand. Met Abena Nova kun je het signaal per cliënt instellen. Heeft een cliënt huidproblemen, dan wil je wellicht eerder verschonen. En is er familie van een cliënt op visite, kun je het verschoonmoment nog nét wat langer uitstellen. Zo kun je per cliënt de juiste continentiezorg bepalen.

De innovatieve sensorentechnologie van Abena Nova creëert inzicht in het ideale moment van verschonen. Zorgverleners kunnen in de app het verzadigingsniveau van het incontinentieproduct zien; en weten zo precies wanneer er verschoond moet worden. Bovendien komt er meer inzicht in het plaspatroon van de cliënt. In de praktijk betekent dit minder lekkages en minder huidklachten. En dus: een verbeterde kwaliteit van leven voor de bewoner.

Zeg jij ook 'ja' tegen meer kwaliteit, minder tijd en minder kosten?

Kom dan vrijblijvend met ons in contact!

Hoe ziet toekomstigbestendig verplegen eruit?

Pas verschonen als het nodig is

Abena Nova verbetert niet alleen de kwaliteit van leven van cliënten, ook zorgprofessionals en organisaties plukken de vruchten van het gebruik van ons slimme incontinentiemateriaal. Routinematige controles zijn voortaan verleden tijd. De slimme sensor geeft aan wanneer het tijd is om te verschonen. Niet te vroeg, niet te laat: maar precies op tijd.

Voor de zorgprofessional betekent dit: minder natte bedden, geen onnodige verschoningen en minder (fysieke) belasting. Daardoor houden ze meer tijd over om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor de mensen die hun hulp nodig hebben.

Een toekomst met Abena Nova 

Abena Nova blijft zich ontwikkelen. Naarmate we meer met Abena Nova werken, ontdekken we ook steeds meer. Zo weten we precies welke route we samen met zorginstellingen moeten lopen, om tot een succesvolle implementatie te komen. En er wordt hard gewerkt om de sensor te verbeteren. Zodat niet alleen urine-incontinentie, maar ook ontlasting gemeld wordt in de app.

Hoe blijft continentiezorg betaalbaar?

Abena werkt samen met zorgprofessionals aan de kwaliteit van (continentie)zorg op basis van total cost of ownership. Door te kijken naar integrale kosten, in plaats van enkel productkosten, maak je serieuze besparingen én focus je op de kwaliteit voor zorgprofessional én cliënt.  

“Als je de zaken minder goed voor elkaar hebt, kost het een hoop om het incontinentiemateriaal dat je inzet te verwerken. Je bent bezig met aanleggen, lekkages opruimen, bedden verschonen, nachtelijke inspecties, enzovoorts. Als je het heel goed doet, dan heb je minder verschoningen, minder natte bedden, minder inspecties, minder huidproblemen. In uiterste gevallen kan er tot 600% bespaard worden ten opzichte van de investering, een enorm verschil.”

De meetbare effecten van Abena Nova

Abena Nova heeft op organisatieniveau bewezen effect. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het aantal lekkages af nam met 57% en er 28% minder incontinentiemateriaal werd gebruikt.[2] In totaal werd er zo’n €3.482 per gebruiker/jaar wordt bespaard. Dat Abena Nova écht een verschil maakt, blijkt niet alleen uit onderzoek. We horen het ook terug uit de zorgpraktijk.

Kortom, met onze doelgerichte aanpak om het aantal verschoningen, onnodige controles, aantal natte bedden en huidproblemen te reduceren bespaar je als organisatie veel geld en tijd én zet je de kwaliteit van leven van de cliënt centraal.

[2] Gemiddelde uit case studies met Abena Nova in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, de VS en Denemarken.

Vernieuwd Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

De duurzaamheidsdoelstelling van Abena

Creër een duurzame impact

Abena Nova creëert een duurzame impact binnen jouw organisatie. Doordat de slimme technologie het juiste moment van verschonen aangeeft, worden er geen incontinentiematerialen meer verspild. In de praktijk betekent dit een afname in de hoeveelheid incontinentieafval en een besparing van gebruikte incontinentiematerialen. Bovendien zijn de sensoren geïntegreerd in het incontinentiemateriaal, waardoor geen extra afvalstroom wordt gecreëerd. Dit is niet alleen nauwkeuriger, maar ook nog eens duurzamer.

Header Abena Nova site

Je keuze voor Abena Nova is een duurzame keuze. Duurzaamheid is onderdeel van het bedrijfs-DNA van Abena. We willen een positieve verandering teweeg brengen voor de natuur, de maatschappij en onze medewerkers. Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staan bij ons hoog in het vaandel. Dit betekent, onder andere, dat we een duidelijke focus hebben op hoge kwaliteit, onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en handelen met oog voor het milieu.

Bewezen effectief

Dat Abena Nova werkt, blijkt uit de praktijk. We wonnen verschillende zorginnovatieprijzen én onafhankelijk onderzoek toont aan dat Abena Nova zorgt voor meer grip op kwaliteit van zorg, tijd van zorgverleners én gevolgkosten. Onderstaande resultaten zijn gemiddelde cijfers uit case studies in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, USA en Denemarken.

voordelen abena nova

Onderzoeken

Uit diverse business cases blijkt dat Abena Nova het verschil kan maken. Zorgprofessionals geven aan dat het werk minder fysiek belastend wordt én dat Nova ook preventief werkt. Door inzicht in het plaspatroon kan er tijdig een toilet-moment worden ingepland en zitten cliënten minder lang in nat incontinentiemateriaal. Met als gevolg minder last van een rode huid. Bekijk de diverse onderzoeken hier.

Drijfveren, drempels en draagvlak voor innovatie

Lees meer
HHN - Vilans (1)

Abena Nova: bewezen effectief

Lees meer
man duwt oudere in rolstoel

Werkdrukverlichting door slim incontinentiemateriaal

Lees meer
onderzoeken naar abenanova

Onderzoeken naar Abena Nova

Lees meer
medtech

Medische technologie verlicht de zorg

Lees meer
zorginn in praktijk

Zorginnovatie in de praktijk: slim incontinentiemateriaal

Lees meer

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: