Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Grip op verspilling met
foodservice disposables

Foodservice disposables

Foodservice disposables zijn niet meer weg te denken in de zorg. Aspecten als gemak, veiligheid, hygiëne en relatief lage kosten spelen hierbij een belangrijke rol. Daarnaast dragen ze bij aan één of meerdere geluksmomenten per dag.  Of het nu gaat om dat ene kopje koffie in de ochtend of een volledige maaltijd in de avond.

Vanaf 2021 komt er een nieuwe wetgeving omtrent ‘Single Use Plastics’. Met de komst van deze nieuwe regelgeving worden veel plastic disposables verboden. Denk aan disposables, zoals plastic rietjes, plastic borden en bestek.

Duurzame alternatieven worden steeds belangrijker

De vraag naar duurzame disposables wordt steeds groter. Dit komt doordat duurzaamheid steeds hoger op de agenda staat bij veel zorginstellingen. Daarbij komt de overheid met een nieuwe Europese regelgeving omtrent ‘single use plastics’. 

Met deze nieuwe regelgeving worden vanaf 2021 veel disposable producten verboden. Denk aan single use plastics zoals plastic rietjes, bestek, borden en andere zogenaamde plastic disposables. Deze moeten vanaf dan geproduceerd worden van duurzame materialen.

Er zijn diverse duurzame alternatieven voor plastic. Denk hierbij aan hout, palmbladeren, en suikerrietbagasse. Maar welk materiaal is geschikt voor welk gebruik? Hieronder vind je meer informatie om tot de juiste productkeuze te komen.

Uit ons kenniscentrum

Grip op hygiëne met afvalbeheer

Afvalbeheer

Lees meer
hygienepapier

Hygiënepapier

Lees meer
reiniging en hygiene

Reiniging en hygiëne

Lees meer
foodservice disposables

Foodservice disposables

Lees meer

10 aandachtspunten voor goede basiszorg.
Waarmee ga jij aan de slag?

Op welk gebied vind jij dat er binnen jouw organisatie nog iets te verbeteren valt?

Ons kenniscentrum

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

Onderzoek Tijd & Kwaliteit

Resultaten onderzoek ouderenzorg. 246 zorgverleners delen hun inzichten.

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: