Gepersonaliseerde en toekomstbestendige zorg

Abena Nova heeft een positieve impact op de hele organisatie. Bekijk de ervaringen van bewoners, zorgprofessionals en organisaties.

Abena Nova in gebruik bij: 

Zorgorganisatie 's Heeren Loo

"De beste ambassadeurs zijn je medewerkers zelf"
Freek Hoogezand
Manager Projecten bij 's Heeren Loo

Freek deelt zijn ervaringen in het gebruik van Abena Nova

46 jaar geleden startte Freek Hoogezand zijn loopbaan als leerling Z-verpleegkundige bij ’s Heeren Loo; een van de grootste zorgorganisaties in Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking. Al snel rolde hij in het management en sinds januari 2018 werkt hij als manager projecten. Toen hij ruim een jaar geleden tijdens een congres kennismaakte met Abena Nova, zag hij meteen de mogelijkheden.

Waarom dacht je op dat congres: Abena Nova, dat is iets voor ons?

“Met zorgtechnologie en innovatie kun je voor je cliënten nieuwe kansen creëren en je zorg verbeteren. Maar het maakt ook een duurzame, gezonde organisatie voor je medewerkers mogelijk. Dat geldt ook voor incontinentiemateriaal. De kosten daarvan zijn heel hoog en het gebruik gebeurt vaak niet efficiënt. Slim incontinentiemateriaal biedt wat dat betreft veel kansen.”

 

Dit artikel is een ingekorte versie van een interview uit het Abena Nova eBook. Wil je het hele interview lezen? Klik hier om het eBook aan te vragen.

Vernieuwd Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

In de zorg is het best spannend om met innovaties aan de slag te gaan. Hoe hebben jullie dat voor Abena Nova aangepakt?

“We zijn begonnen met een gedegen implementatieplan, waarbij we ondersteuning hebben gekregen van vijf studenten van de Hogeschool Utrecht. Daarnaast hebben we de mensen die met het slimme incontinentiemateriaal zouden gaan werken, vanaf de basis meegenomen. Dat wil zeggen: we hebben ze vooraf goed geïnformeerd en onderwezen, en heel belangrijk, we hebben gaandeweg continu de resultaten laten zien en successen gedeeld. Dat motiveert om door te gaan.”

Waar ligt volgens jou de sleutel voor een succesvolle implementatie van Abena Nova?

“Steeds maar weer laten zien wat de mogelijkheden, het belang en de effecten van het product zijn. Daarin is de rol van Abena heel belangrijk geweest. We hebben een fijne samenwerking opgebouwd. Ik was blij met hun professionaliteit, hun manier van dingen uitleggen en hoe ze de trainingen hebben opgebouwd. Zeker in het begin hadden we om de 14 dagen een evaluatie met de teams en maakten we de voordelen inzichtelijk voor de medewerkers zelf en voor de bewoners.”

Abena Nova App hoe het werkt

Wat kun je andere organisaties meegeven die overwegen Abena Nova te implementeren?

“Om de schaarste op de arbeidsmarkt kunnen we niet heen. Als zorgorganisatie moet je innovatief zijn en inzetten op middelen in plaats van mankracht, wil je straks niet achter de feiten aanlopen. Het is belangrijk om te geloven in de meerwaarde van slim incontinentiemateriaal, te durven veranderen, de samenwerking te zoeken en door te zetten. Voor mij komt alles samen in de smile die ik zie op het gezicht van die ene cliënt, omdat hij maar drie keer uit bed is getild voor een verdroging in plaats van vijf. Dan denk ik: Welke zorgorganisatie je ook bent, dit moet je gewoon doen!”

 

Meer weten over Abena Nova?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: