Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Grip op de juiste huidverzorging

De juiste aandacht voor een gezonde huid

Wij geloven dat een gezonde huid bijdraagt aan de algehele gezondheid en daarmee aan het geluk en welzijn van mensen. Huidverzorging staat niet op zich, maar is een samenspel van veel factoren. Voor een goede huidverzorging is het belangrijk om naar het geheel van persoon en omgeving te kijken, producten te gebruiken die geen overbodige toevoegingen hebben en die eenvoudig te gebruiken zijn. 

Het belang van het juiste product

Vaak denken mensen ‘een crème is een crème, het maakt niet uit wat je erop smeert’. Niets is minder waar. Vooral niet bij mensen met een kwetsbare huid. Een kwetsbare huid kan ontstaan door ouder worden, incontinentie of mensen die bedlegerig zijn of vanwege andere redenen die een droge of rode huid veroorzaken. De huid die kwetsbaar is verdient de juiste aandacht en de juiste producten. Lees er alles over in onderstaande kennisartikelen.

Uit ons kenniscentrum

vormen van rode geirriteerde huid

Vormen van rode huid

Lees meer
Behandelen en voorkomen van een rode huid

Behandelen en voorkomen

Lees meer
de huid van vrouwen en mannen

Over de huid

Lees meer

Uit onze blog

Continentiezorg blog
Gast Blog

Incontinentiemateriaal scheiden, 4 tips van Interzorg

Afgelopen jaar hield Interzorg een pilot met het gescheiden inzamelen van incontinentiemateriaal. Op twee afdelingen van locatie De Wijde Blik in Assen verschenen speciale vacumeermachines, met behulp waarvan medewerkers gebruikt incontinentiemateriaal luchtdicht en hygiënisch kunnen afvoeren. Deze blog is onderdeel van het eMagazine GRIP! editie Facilitair

Lees meer »
Blog overzichtsafbeelding (1)
Continentiezorg blog
Gast Blog

Geen natte bedden meer én betere zorg voor hardnekkige wondjes

Noortje Kuijpers-Abels is als woonbegeleiding verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken in woningen voor mensen met een ernstige verstandelijke beperking. Onlangs legde Noortje onze productspecialist Jet van Kessel twee uitdagingen voor op het gebied van incontinentie en verzorgend wassen.

Lees meer »
Vilans rapport tijdbesparing
Continentiezorg blog
Arend A. de Heus

Vilans: Tijdsbesparende technologieën in de ouderenzorg.

In April 2021 publiceerde Vilans het rapport ‘Tijdsbesparende technologieën in de zorg’. In dit rapport beschrijven ze de veelbelovende technologieën wanneer het gaat om tijdsbeparing in de ouderenzorg. Het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova wordt ook benoemd.

Lees meer »

10 aandachtspunten voor goede basiszorg.
Waarmee ga jij aan de slag?

Op welk gebied vind jij dat er binnen jouw organisatie nog iets te verbeteren valt?

Onze concepten

Bij Abena willen we dagelijks het verschil maken in het leven van mensen. We willen oprecht de beste hulp bieden en speciaal hiervoor, hebben we deze vier concepten ontwikkeld:

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: