Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Grip op de juiste huidverzorging

De juiste aandacht voor een gezonde huid

Wij geloven dat een gezonde huid bijdraagt aan de algehele gezondheid en daarmee aan het geluk en welzijn van mensen. Huidverzorging staat niet op zich, maar is een samenspel van veel factoren. Voor een goede huidverzorging is het belangrijk om naar het geheel van persoon en omgeving te kijken, producten te gebruiken die geen overbodige toevoegingen hebben en die eenvoudig te gebruiken zijn. 

Het belang van het juiste product

Vaak denken mensen ‘een crème is een crème, het maakt niet uit wat je erop smeert’. Niets is minder waar. Vooral niet bij mensen met een kwetsbare huid. Een kwetsbare huid kan ontstaan door ouder worden, incontinentie of mensen die bedlegerig zijn of vanwege andere redenen die een droge of rode huid veroorzaken. De huid die kwetsbaar is verdient de juiste aandacht en de juiste producten. Lees er alles over in onderstaande kennisartikelen.

Uit ons kenniscentrum

vormen-van-rode-geirriteerde-huid

Vormen van rode huid

Lees meer
Behandelen en voorkomen van een rode huid

Behandelen en voorkomen

Lees meer
de huid van vrouwen en mannen

Over de huid

Lees meer

Uit onze blog

Vilans rapport tijdbesparing
Continentiezorg blog
Arend A. de Heus

Vilans: Tijdsbesparende technologieën in de ouderenzorg.

In April 2021 publiceerde Vilans het rapport ‘Tijdsbesparende technologieën in de zorg’. In dit rapport beschrijven ze de veelbelovende technologieën wanneer het gaat om tijdsbeparing in de ouderenzorg. Het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova wordt ook benoemd.

Lees meer »
collega Karin aan het woord
Continentiezorg blog
Karin van der Vlugt

Zorgadviseur aan het woord

Iedere dag hebben onze zorgadviseurs mensen aan de telefoon met de meest uiteenlopende vragen over continentiezorg. Zij proberen dan altijd advies op maat te geven. Wij vinden namelijk dat iedereen persoonlijke aandacht verdient en recht heeft op een passende oplossing.

Lees meer »
collega Karin aan het woord
Continentiezorg blog
Karin van der Vlugt

Zorgadviseur aan het woord

Bij Abena vinden we het belangrijk dat cliënten en zorgprofessionals goed geholpen worden bij de keuze van de juiste producten en het gebruik daarvan. Ook als mensen thuis wonen. De medewerkers van het Adviesteam worden iedere dag weer blij als ze mensen kunnen helpen.

Lees meer »

10 aandachtspunten voor goede basiszorg.
Waarmee ga jij aan de slag?

Op welk gebied vind jij dat er binnen jouw organisatie nog iets te verbeteren valt?

Onze concepten

Bij Abena willen we dagelijks het verschil maken in het leven van mensen. We willen oprecht de beste hulp bieden en speciaal hiervoor, hebben we deze vier concepten ontwikkeld:

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: