Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Abena Gezichtsbeschermer

Abena infectiepreventie zorginstellingen verpleeghuizen

Abena Gezichtsbeschermer

Door de uitbraak van Corona / Covid-19 wereldwijd is er een groot tekort aan medische hulpmiddelen. Zo is er ook een tekort aan mondkapjes, beschermingsbrillen of gezichtsbeschermers ter bescherming van de ogen. Om de zorg te helpen, levert Abena disposable gezichtsschermen die zorgverleners beschermen tegen spatten, druppels en verneveling van vloeistoffen die potentieel besmettelijk zijn.

Gezichtsbeschermers kunnen ingezet worden als persoonlijk beschermingsmiddel ter vervanging van een beschermbril. Abena gezichtsbeschermers zijn gemaakt van helder PET-materiaal met een stevige, 4 cm dikke band van polyester foam en passen over iedere bril op sterkte.

Succesvol ingezet in Zweden en Denemarken

De Zweedse en Deense overheid, ziekenhuizen en andere zorginstellingen hebben reeds enkele miljoenen gezichtsbeschermers besteld. Abena gezichtsbeschermers zijn per direct ook te bestellen in Nederland.

gezichtsmasker bescherming coronavirus mondkapjes leverancier nederland ziekenhuis

Abena gezichtbeschermers

Bestel gezichtsbeschermers direct in onze webshop per 4 stuks of als grootverpakking.

Anderhalvemeter economie - goed beschermd weer aan de slag

Volgens de nieuwe richtlijnen van de overheid mogen ondernemers zoals kappers, pedicures, schoonheidsspecialisten, maar ook de fysiotherapeuten, tandartsen en mondhygiënisten binnenkort de deuren weer openen, mits zij een plan indienen waarin zij aangeven hoe zij de vereiste 1,5 meter afstand in acht nemen.

Afstand houden is de nieuwe norm, net als hygiëne en beschermingsmaatregelen treffen. Werk je als kapper, fysiotherapeut of tandarts, dan is het best lastig om afstand te houden.
Gezichtsbeschermers kunnen hierbij een oplossing zijn. Deze transparante gezichtsmaskers beschermen de drager tegen spatten, druppels en verneveling van vloeistoffen die potentieel besmet kunnen zijn met het coronavirus. Abena Gezichtsbeschermers zijn gemaakt van heldere PET-folie en zijn voorzien van een 4 cm dikke band van zachte foam, die ruimte laat voor een bril op sterkte. Comfortabel maar toch veilig.

Beschermend masker tandarts

Sociale onderneming IBN helpt bij het assembleren van de gezichtsbeschermers

In Nederland worden de gezichtsbeschermers in elkaar gezet door medewerkers van IBN in Oss. Deze medewerkers werken normaal gesproken in een inpaklocatie voor voedingsmiddelen en zijn gewend volgens hygiënische voorschriften te werken. Toen de vraag van Abena kwam om te helpen met het in elkaar zetten van de gezichtsmaskers, kwam IBN direct in actie. De medewerkers van de ‘hygiënische productieruimte’ worden door IBN ingezet en het aantal medewerkers wordt zelfs opgeschaald zodat er wekelijks 100.000 gezichtsbeschermers geleverd kunnen worden. IBN is er trots op dat zij door de jarenlange relatie met Abena snel kan inspelen op de acute vraag van Abena en een steentje kan bijdragen aan het voorkomen van besmetting van het coronavirus.

Kantoorpersoneel Abena Denemarken helpt mee

Ook in Denemarken wordt alles op alles gezet om het assemblageproces van de gezichtsmaskers te bespoedigen. Onze Deense collega’s werken hard om zo veel mogelijk gezichtsbeschermers in een zo kort mogelijke tijd in elkaar te zetten. Bekijk onderstaande video van het Deense journaal hoe zij dat doen.

Belang van goede gezichtsbescherming

Persoonlijke beschermingsmiddelen zijn belangrijk bij het beschermen van zowel zorgverlener als patiënt. Een gezichtsbeschermer biedt extra bescherming tijdens ingrepen met een verhoogd  risico op spatten, druppels of verneveling van lichaamsvloeistoffen waardoor infecties overgedragen kunnen worden, zoals bijvoorbeeld het coronavirus.

Welke richtlijnen gelden er bij de Nederlandse zorginstellingen?

Ziekenhuizen: In de WIP-richtlijnen wordt geadviseerd een oogbeschermingsmiddel, zoals een beschermbril of gezichtsmasker te dragen wanneer er kans is dat het oogslijmvlies in contact komt met lichaamsvochten. Het dragen van een oogbeschermingsmiddel wordt in het bijzonder aanbevolen bij intubatie, bronchiaal toilet, endoscopie, operatie, obductie en het handmatig reinigen van medische hulpmiddelen.

Huisartsen: De NHG adviseert het dragen van oogbescherming bij een verhoogd risico op spatten of spuiten van bloed of andere lichaamsvochten, secreta en excreta in het gezicht.

Richtlijnen Persoonlijke beschermingsmiddelen voor tandartsen en mondzorgpraktijken

Als aanvulling op de in de richtlijn Infectiepreventie in mondzorgpraktijken te nemen maatregelen bij “Persoonlijke hygiëne en beschermingsmiddelen” geldt bij patiëntencontact met een afstand kleiner dan 1,5 meter dat de PBM dient te bestaan uit:

Chirurgisch mondneusmasker type II/R, of
Chirurgisch mondneusmasker type II + gezichtsscherm (faceshield)
• Vervang mondneusmasker na elke patiënt*

* Op dit moment adviseert het RIVM ‘door de schaarste van maskers dat verlengd gebruik (dus niet tussentijds afdoen) tussen meerdere cliënten mogelijk is totdat de ademweerstand te hoog wordt of totdat het masker te nat is geworden’. Vanwege de karakteristieken van de mondzorg en conform de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken acht de commissie het noodzakelijk het gebruik van een chirurgisch mondneusmasker te beperken tot gebruik per patiënt. Alleen voor families waarvan gezinsleden direct achter elkaar gezien worden voor uitsluitend een PMO, kan één en hetzelfde chirurgisch mondneusmasker gebruikt worden (zonder deze aan te raken of af te doen).

Ter verduidelijking: de Richtlijn Infectiepreventie in Mondzorgpraktijken spreekt over mondneusmaskers (NEN 14683). Deze norm maakt onderscheid in type I (voor de patiënt) en II (voor zorgverlener), type II bestaat ook in een versie die spatbescherming biedt, dan is de letter R toegevoegd.
N.B. FFP-2-maskers zijn voorbehouden aan behandeling van patiënten met symptomen van COVID-19 of bewezen COVID-19 (behandeling door het CAM).

Uit ons kenniscentrum

waarom een mondneusmasker of mondkapje belangrijk is

Mondneusmasker

Lees meer
Beschermende kleding

Beschermende kleding

Lees meer
Dé nieuwe standaard in onderzoekshandschoenen antimicrobiele handschoenen

Antimicrobiële handschoenen

Lees meer

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: