Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Huidvriendelijk incontinentiemateriaal

De beste hulp voor een gezonde huid

Een kwetsbare huid kan ontstaan door veroudering, incontinentie, doorliggen, smetplekken of door andere redenen die een droge of rode huid veroorzaken. Denk aan ziekte of genetische factoren. De huid die kwetsbaar is, verdient hoe dan ook alle aandacht.

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en beschermt het lichaam tegen invloeden van buitenaf. Als de natuurlijke beschermfunctie van de huid verstoord raakt, kunnen er allerlei stoffen van buitenaf het lichaam binnen dringen, denk aan bacteriën en schimmels. Goed verzorgen en beschermen van de huid is belangrijk, maar zeker ook belangrijk is het gebruik van de juiste producten.

Huidvriendelijke incontinentieproducten

Huidvriendelijke incontinentieproducten verkleinen het risico op huidirritatie en incontinentie gerelateerde dermatitis. Maar hoe weet je of een incontinentieproduct huidvriendelijk is en waar moet je op letten?

Ademende materialen

Niet alle incontinentieproducten zijn voorzien van een 100% ademende folie. Veel materialen bevatten plastic. Dat leidt er toe dat de temperatuur tussen de huid en het product oploopt omdat de warmte niet uit het product kan. Het gaat dan broeien vergroot de kans op huidirritatie. Alle incontinentiematerialen van Abena hebben een maximaal ademende buitenzijde zodat de kans op huidirritatie minimaal is.

TopDrylaag

Het laagje van een incontinentieproduct dat direct onder het toplaagje zit, noemen we de TopDrylaag. Deze is gemaakt van een huidvriendelijke nonwoven en zorgt ervoor dat de urine snel opgenomen en verspreid wordt over het product. Voordeel van de TopDrylaag is dat de huid snel weer droog aanvoelt en dat de urine niet in aanraking blijft met de huid.

Bestel een gratis proefpakket

Probeer een van de Abena producten
Of bekijk alle tools

Natuurlijke materialen

Incontinentiematerialen van Abena worden gemaakt van verschillende materialen. Eén van de belangrijkste materialen is fluff. De fluff, of houtpulp, die wij gebruiken in onze absorberende producten komt van hout uit FSC beheerde bossen. Het FSC milieukeurmerk garandeert dat de bossen op een duurzame manier worden beheerd, met aandacht voor de mensen die erin werken, dieren die erin leven en de waterlopen in de bossen. Fluff kan bestaan uit lange en korte vezels. De fluff in de Abena producten is een combinatie tussen deze twee soorten vezels. Korte vezels zorgen voor een snelle absorptie van urine, lange vezels zorgen er juist voor dat de urine verspreid wordt over het hele absorberende gedeelte van het incontinentiemateriaal. 

Geen onnodige toevoegingen

Abena producten bevatten geen onnodige toevoegingen, zoals kleurstoffen en parfum, latex, of chemische toevoegingen. Dat garandeert dat onze producten veilig zijn in gebruik en dat de kans op huidirritatie minimaal is. Aangetoond door het Asthma Allergy Nordic.

pH-waarden van incontinentiematerialen

De incontinentieproducten van Abena zijn afgestemd op de zuurgraad van de huid. De huid bij het intieme gedeelte is wat zuurder dan de huid van de rest van het lichaam. De huidvriendelijke pH-waarde van onze producten zorgt ervoor dat de kans op huidirritatie en de groei van bacteriën minimaal is.

Dermatologisch getest

Incontinentieproducten, maar ook huidverzorgingsproducten van Abena, worden dermatologisch getest door een onafhankelijk instituut en zijn bewezen huidvriendelijk. Het dermatologisch getest keurmerk garandeert dat het product bij een testgroep is getest. Deze testgroep is gecontroleerd door een gespecialiseerd arts die constateert dat de testpersonen geen huidirritatie hebben na gebruik van het product.

Duurzame productie

Een groot deel van de Abena producten mag het Nordic Swan Ecolabel voeren, een Scandinavisch milieukeurmerk dat strenge eisen stelt aan grondstoffen, gebruik van chemicaliën, optische witmakers maar ook aan productie en vervoer. Abena is de eerste producent van incontinentiematerialen en huidverzorgingsproducten dat dit milieukeurmerk mag voeren.

Keuze incomateriaal

IG Continentiezorg Grip op kiezen juiste incomateriaal 1
Of bestel de gratis toolbox met meer infographics

Aanbevolen producten

Uit ons kenniscentrum

De juiste aanleg van incontinentieproducten

De juiste aanleg van producten

Lees meer
consultancy op aanvraag abena

Consultancy

Lees meer

Vormen van rode huid

Lees meer

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: