Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Rol leverancier verandert

In deze blog licht Rob Basjes, directeur van Abena Nederland, toe dat onze rol als leverancier verschuift. Want de uitdagingen die op ons afkomen, kunnen we alleen samen aan. Deze blog is een verkorte versie van een artikel uit het eMagazine GRIP!. Download het gratis magazine om het volledige artikel te lezen.

Nachtelijke zorgen om de zorg

In de nacht verricht ik tegenwoordig mijn zorgtaken. Nee, ik werk niet als zorgverlener en ben ook geen mantelzorger, maar midden in de eerste coronagolf is mijn zoon Tom geboren. Dus nu geef ik vaak ’s nacht de fles en moet ik hem soms verschonen. Regelmatig kan ik na de flesvoeding in de nacht de slaap niet meer vatten. Mijn hoofd zit vol. Hoe kunnen we de zorg helpen met hun uitdagingen? Want dat is niet alleen een taak voor de zorg, die verantwoordelijkheid ligt ook bij ons, als leverancier aan de zorg. Onze rol als leverancier is aan het verschuiven. We worden steeds meer partner in kwaliteit van zorg en gesprekspartner in de transitie die nodig is in de zorg.

De plotselinge coronacrisis heeft ons allemaal wakker geschud. Verandering is normaal gesproken een proces van jaren. Maar nu is de wereld in korte tijd compleet veranderd. Laten we die veranderbereidheid na de corona crisis meenemen. Want na de coronacrisis wacht ons nog een enorme uitdaging… Het toegankelijk houden van de zorg ondanks problemen als vergrijzing en tekorten aan zorgmedewerkers. Dit vraag om anders denken en anders werken.

 

Zorginstellingen als tanteLouise en Philadelphia zijn mooie voorbeelden van organisaties die weten dat anders werken een noodzaak is. Ze hebben niet alleen een visie op verandering, maar laten in de praktijk ook daadwerkelijk zien dat het kan.

Lees in het eMagazine hoe wij, als leverancier, een bijdrage leveren aan de transitie die nodig is. Lees ook hoe andere zorginstellingen zich voorbereiden op de zorg van de toekomst. Hoe zij de Grip op goede Zorg behouden.

Lees het volledige artikel in GRIP! eMagazine

Ontdek hoe andere zorgorganisaties grip krijgen op kwaliteit, tijd en kosten. Gebaseerd op visie, kennis en inzichten van vooruitstrevende zorgmanagers.

Uit onze blog

 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Alles
 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Artikelen website template (83)
Facilitair management blog

In beeld: De geurverwijderaar bij ASVZ

Onlangs is ASVZ begonnen met de uitrol van Abena’s Geurverwijderaar. Aan het woord zijn Rick Bogers, Teamleider Kwaliteitsinspecties en Schoonmaak en Mieke Bellemakers, Activiteitenbegeleidster, over de pilot en hun ervaringen met dit nieuwe product.

Lees meer
Header geurverwijderaar thumb ASVZ
Facilitair management blog

Ervaring geurverwijderaar ASVZ

Bij ASVZ wonen mensen met een verstandelijke beperking. Onlangs is ASVZ begonnen met de uitrol van Abena’s Geurverwijderaar. Aan het woord zijn Rick Bogers en Mieke Bellemakers over hun ervaringen met dit product.

Lees meer
Header geurverwijderaar_thumb
Facilitair management blog

Geurverwijderaar

Onaangename geuren zijn aanwezig in bijna elk verzorgings- of verpleeghuis. Als zorgprofessional is het iets wat je accepteert: ‘het hoort er gewoon bij’. Maar is dat wel zo? Bij Abena vinden we van niet. Daarom hebben we een geurverwijderaar ontwikkeld, die precies doet wat zijn naam doet vermoeden: nare geuren verwijderen.

Lees meer

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: