Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Rol leverancier verandert

In deze blog licht Rob Basjes, directeur van Abena Nederland, toe dat onze rol als leverancier verschuift. Want de uitdagingen die op ons afkomen, kunnen we alleen samen aan. Deze blog is een verkorte versie van een artikel uit het eMagazine GRIP!. Download het gratis magazine om het volledige artikel te lezen.

Nachtelijke zorgen om de zorg

In de nacht verricht ik tegenwoordig mijn zorgtaken. Nee, ik werk niet als zorgverlener en ben ook geen mantelzorger, maar midden in de eerste coronagolf is mijn zoon Tom geboren. Dus nu geef ik vaak ’s nacht de fles en moet ik hem soms verschonen. Regelmatig kan ik na de flesvoeding in de nacht de slaap niet meer vatten. Mijn hoofd zit vol. Hoe kunnen we de zorg helpen met hun uitdagingen? Want dat is niet alleen een taak voor de zorg, die verantwoordelijkheid ligt ook bij ons, als leverancier aan de zorg. Onze rol als leverancier is aan het verschuiven. We worden steeds meer partner in kwaliteit van zorg en gesprekspartner in de transitie die nodig is in de zorg.

De plotselinge coronacrisis heeft ons allemaal wakker geschud. Verandering is normaal gesproken een proces van jaren. Maar nu is de wereld in korte tijd compleet veranderd. Laten we die veranderbereidheid na de corona crisis meenemen. Want na de coronacrisis wacht ons nog een enorme uitdaging… Het toegankelijk houden van de zorg ondanks problemen als vergrijzing en tekorten aan zorgmedewerkers. Dit vraag om anders denken en anders werken.

 

Zorginstellingen als tanteLouise en Philadelphia zijn mooie voorbeelden van organisaties die weten dat anders werken een noodzaak is. Ze hebben niet alleen een visie op verandering, maar laten in de praktijk ook daadwerkelijk zien dat het kan.

Lees in het eMagazine hoe wij, als leverancier, een bijdrage leveren aan de transitie die nodig is. Lees ook hoe andere zorginstellingen zich voorbereiden op de zorg van de toekomst. Hoe zij de Grip op goede Zorg behouden.

Lees het volledige artikel in GRIP! eMagazine

Ontdek hoe andere zorgorganisaties grip krijgen op kwaliteit, tijd en kosten. Gebaseerd op visie, kennis en inzichten van vooruitstrevende zorgmanagers.

Uit onze blog

 • Alles
 • Abena Nova praktijkervaring
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Alles
 • Alles
 • Abena Nova praktijkervaring
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
verzorgende houdt arm van cliënt vast
Algemeen

Personeelstekort in de zorg

Het schreeuwende tekort aan zorgmedewerkers houdt iedereen bezig. De overheid, beleidsmakers in de zorg, onderzoekers, opiniemakers: van alle kanten proberen betrokkenen oplossingen te vinden voor dit enorme probleem. Ook bij Abena zoeken we, samen met zorgorganisaties, elke dag naar manieren om de kloof tussen zorgvraag en -aanbod te verkleinen. In de praktijk zien we daarbij dat investeringen in kwaliteit goed hand in hand kunnen gaan met tijdwinst en kostenbesparingen.

Lees meer
Zorgverlener en cliënt Abena Nova kijken naar de app
Continentiezorg blog

Aan het woord: Abena Nova gebruiker Gieneke

Cliënt Gieneke en zorgmedewerker Diana zijn de pioniers die Abena Nova in gebruik hebben genomen bij Marijke Hiem, een van de locaties van zorgaanbieder Alliade. In een openhartig interview vertellen ze over hun ervaringen met het slimme incontinentiemateriaal.

Lees meer
Continentiezorg blog

Ervaring Abena Nova projectleider St. Elisabeth

Al 31 jaar werkt Angelique Suijkerbuijk in het St. Elisabeth. Toen ze vanwege rugklachten niet meer als verzorgende aan het bed kon staan, is ze zich verder gaan scholen. Eerst deed ze de opleiding tot praktijkopleider en daarna ook nog de HBO-V. Nu begeleidt ze als projectleider de implementatie van Abena Nova binnen haar organisatie.

Lees meer

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: