Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Grip op vooruitgang

Hét e-magazine voor en door de zorg.

Gebaseerd op visie, kennis en inzichten van vooruitstrevende zorgmanagers.

We worden allemaal ouder, de zorgvraag neemt toe. Terwijl er minder mensen beschikbaar zijn op de arbeidsmarkt. Hoe kunnen we ons klaarmaken voor de golf aan ouderenzorg die er op ons afkomt? 

De lat voor een toekomstbestendig zorgsysteem ligt hoog. Wanneer we kijken naar de zorg zien we drie grote uitdagingen: kosten beheersbaar houden, werkdruk (tijd) onder controle krijgen en tegelijkertijd de kwaliteit van zorg hoog houden. Voor zorgverleners, voor cliënten. Hoe krijgen we grip op kwaliteit, tijd en kosten in de zorg? Hoe krijgen we grip op vooruitgang?

In dit e-magazine vol met interviews, achtergrondartikelen, video’s en een podcast, delen bekende en vooruitstrevende zorgmanagers hun visie, kennis en inzichten. Zodat we samen kunnen werken aan grip op goede zorg. Grip op een systeem dat klaar is voor de zorgvraag van de toekomst. 

Schrijf u direct in om het e-magazine Gr!p te ontvangen.

Sudden crisis vs slow crisis en vergrijzing

Lees in het e-magazine:

eric gerritsen vws ministerie
  • Voorwoord van Erik Gerritsen van het ministerie van VWS over het belang van aan de slag gaan met innovaties.
  • Interview met de inkopers van zorginstelling ’s Heeren Loo over kwaliteit van zorg en de afhankelijkheid van leveranciers tijdens de crisis.
  • Interview met directeur Innovatie en raad van bestuur van Philadelphia Zorg, voorloper op het gebied van zorgvernieuwing.
  • Interview met Connie Helder van tanteLouise over project Anders Werken, een noodzakelijke voorwaarde voor de toekomst.
  • Column inclusief podcast van Rob Basjes, directeur Abena Healthcare over innovatie en ondernemerschap in de zorg.
  • Interview met Arend de Heus, manager Zorginstellingen bij Abena. Hij ontwikkelde een meetmodel dat de indirecte kosten van continentiezorg en huidverzorging inzichtelijk maakt.
  • Praktijkcase slim incontinentiemateriaal. De toegevoegde waarde van de implementatie van slim incontinentiemateriaal in concrete cijfers; een besparing in tijd en geld, en verhoging van kwaliteit van zorg.
  • Interview met infectiepreventiespecialist Lizzy Bruno, waarin ze inzicht geeft in de lessen van inkopen van beschermende middelen tijdens coronacrisis.
Laden

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: