Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Oplossing voor de cliënt: zinkspray.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Wil van Paassen en Regina Catsburg van Buurtzorg Nederland vertellen hoe de zinkspray van Abena de oplossing vormde voor een cliënte met smetvlekken en een hele lage pijngrens. 

Smetten behandelen pijnlijk? Niet met de zinkspray van Abena!

De wereld van de wijkverpleging is altijd in beweging. Evenals die van de huidverzorging. Vanuit de verpleegkundigenopleiding wordt volop gehamerd op het belang van een goede huidverzorging en in de praktijk van de thuiszorg en –verpleging ontstaan steeds betere producten dankzij een goed contact tussen verzorgenden en fabrikanten.

Huidproblemen bij Buurtzorg 

Wil van Paassen en Regina Catsburg werken bij Buurtzorg Nederland in het Rotterdamse Vreewijk en komen elke dag cliënten met huidproblemen tegen. Zij zien vooral veel problemen door smetten bij hun cliënten, die voor het grootste deel ouder dan 75 zijn. Dankzij de steeds betere middelen zien ze die huidproblemen echter wel steeds minder! Wil legt uit: “Vertegenwoordigers van hulpmiddelen komen een paar keer per jaar langs en dat ervaren we als erg prettig. Dan bespreken we waar we in de praktijk tegenaan lopen. De kans is groot dat ze bij een volgend bezoek met een net iets langere pleister op de proppen komen. Of zoals laatst met zinkzalf in de vorm van een spray– iets waarvan we tot voor kort niet eens wisten dat het mogelijk was.”

Zinkzalf als oplossing

Die zinkzalf in sprayflacon werd aangedragen door rayonmanager Simon van Abena. Wil: “Meteen ging bij ons een lampje branden. Wij hebben een cliënte die niet alleen erge last van smetplekken had, maar ook een hele lage pijngrens. Het inkloppen van de traditionele zinkzalf was dan ook een hels karwei. De spray bleek een ideale oplossing! Je hoeft de huid niet meer aan te raken om hem te behandelen. Spuiten, even inwerken, klaar. De zinkspray had bovendien razendsnel resultaat. De smetplekken en de bijbehorende pijn zijn verdwenen.”

Deze positieve resultaten waren aanleiding de spray bij meer cliënten toe te passen. Wil: “Bij een van onze andere cliënten ontdekten we bij toeval dat ook hij last had van smetplekken. Deze man is wat zwaarlijvig en verzorgt zich nog zelf. Wij wisten niets van deze smetten tot hij een pijnreactie gaf bij het aanraken en het probleem aan het licht kwam. We hebben onze proefflacon bij hem achtergelaten om te testen en twee dagen later zag zijn huid er al tien keer beter uit. ‘Moordspul!’ noemde hij het. We hadden het hart niet de proefflacon terug te vragen…

Uit onze blog

 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Alles
 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Training infectiepreventie bij zorginstellingen Abena
Infectiepreventie blog

Training infectiepreventie voor zorgprofessionals

Infectiepreventie heeft alles te maken met basiszorg. Daarom hebben wij dit onderwerp hoog op de agenda staan. Wij helpen zorginstellingen bij het verhogen van hun zorgkwaliteit en geven incompany trainingen waaronder onze basistraining infectiepreventie.

Lees meer
Duurzaamheid Driestroom
Algemeen

Duurzaamheid in de zorg: zo zet Driestroom concrete stappen

Duurzaamheid staat binnen veel zorgorganisaties hoog op de agenda. Maar ja, waar begin je? Stichting Driestroom zette concrete stappen door werk te maken van een milieucertificering voor een van haar locaties. Lees de inzichten en ervaringen van milieucoördinator Mariska Jansen.

Lees meer
Vilans rapport tijdbesparing
Continentiezorg blog

Vilans: Tijdsbesparende technologieën in de ouderenzorg.

In April 2021 publiceerde Vilans het rapport ‘Tijdsbesparende technologieën in de zorg’. In dit rapport beschrijven ze de veelbelovende technologieën wanneer het gaat om tijdsbeparing in de ouderenzorg. Het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova wordt ook benoemd.

Lees meer

Aanbevolen producten

Onderzoek Tijd & Kwaliteit

Resultaten onderzoek ouderenzorg. 246 zorgverleners delen hun inzichten.

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: