Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Oplossing voor de cliënt: zinkspray

Wil van Paassen en Regina Catsburg van Buurtzorg Nederland vertellen hoe de zinkspray van Abena de oplossing vormde voor een cliënte met smetvlekken en een hele lage pijngrens. 

Smetten behandelen pijnlijk? Niet met de zinkspray van Abena!

De wereld van de wijkverpleging is altijd in beweging. Evenals die van de huidverzorging. Vanuit de verpleegkundigenopleiding wordt volop gehamerd op het belang van een goede huidverzorging en in de praktijk van de thuiszorg en –verpleging ontstaan steeds betere producten dankzij een goed contact tussen verzorgenden en fabrikanten.

Huidproblemen bij Buurtzorg 

Wil van Paassen en Regina Catsburg werken bij Buurtzorg Nederland in het Rotterdamse Vreewijk en komen elke dag cliënten met huidproblemen tegen. Zij zien vooral veel problemen door smetten bij hun cliënten, die voor het grootste deel ouder dan 75 zijn. Dankzij de steeds betere middelen zien ze die huidproblemen echter wel steeds minder! Wil legt uit: “Vertegenwoordigers van hulpmiddelen komen een paar keer per jaar langs en dat ervaren we als erg prettig. Dan bespreken we waar we in de praktijk tegenaan lopen. De kans is groot dat ze bij een volgend bezoek met een net iets langere pleister op de proppen komen. Of zoals laatst met zinkzalf in de vorm van een spray– iets waarvan we tot voor kort niet eens wisten dat het mogelijk was.”

Zinkzalf als oplossing

Die zinkzalf in sprayflacon werd aangedragen door rayonmanager Simon van Abena. Wil: “Meteen ging bij ons een lampje branden. Wij hebben een cliënte die niet alleen erge last van smetplekken had, maar ook een hele lage pijngrens. Het inkloppen van de traditionele zinkzalf was dan ook een hels karwei. De spray bleek een ideale oplossing! Je hoeft de huid niet meer aan te raken om hem te behandelen. Spuiten, even inwerken, klaar. De zinkspray had bovendien razendsnel resultaat. De smetplekken en de bijbehorende pijn zijn verdwenen.”

Deze positieve resultaten waren aanleiding de spray bij meer cliënten toe te passen. Wil: “Bij een van onze andere cliënten ontdekten we bij toeval dat ook hij last had van smetplekken. Deze man is wat zwaarlijvig en verzorgt zich nog zelf. Wij wisten niets van deze smetten tot hij een pijnreactie gaf bij het aanraken en het probleem aan het licht kwam. We hebben onze proefflacon bij hem achtergelaten om te testen en twee dagen later zag zijn huid er al tien keer beter uit. ‘Moordspul!’ noemde hij het. We hadden het hart niet de proefflacon terug te vragen…

Uit onze blog

 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
 • Slim incontinentiemateriaal
Alles
 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
 • Slim incontinentiemateriaal
Algemeen

Drijfveren en drempels voor implementatie MedTech

Zorgprofessionals die nog niet met medische technologie werken, staan daar in grote meerderheid (85%) wel voor open. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van Markteffect, onder 310 verpleegkundigen en verzorgenden in de ouderen- en gehandicaptenzorg.

Lees meer
Huidverzorging blog

De voordelen van verzorgend wassen

Het was volop in het nieuws: het rapport van Radboudumc over standaard zorghandelingen die onnodig zijn. Eén van deze onnodige zorghandelingen is wassen met water en zeep. Beter is het om patiënten en cliënten te wassen met kant-en-klare Verzorgend Wassen washandjes.

Lees meer
Artikelen website template (83)
Facilitair management blog

In beeld: De geurverwijderaar bij ASVZ

Onlangs is ASVZ begonnen met de uitrol van Abena’s Geurverwijderaar. Aan het woord zijn Rick Bogers, Teamleider Kwaliteitsinspecties en Schoonmaak en Mieke Bellemakers, Activiteitenbegeleidster, over de pilot en hun ervaringen met dit nieuwe product.

Lees meer

Aanbevolen producten

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: