Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Oplossing voor de cliënt: zinkspray.

Wil van Paassen en Regina Catsburg van Buurtzorg Nederland vertellen hoe de zinkspray van Abena de oplossing vormde voor een cliënte met smetvlekken en een hele lage pijngrens. 

Smetten behandelen pijnlijk? Niet met de zinkspray van Abena!

De wereld van de wijkverpleging is altijd in beweging. Evenals die van de huidverzorging. Vanuit de verpleegkundigenopleiding wordt volop gehamerd op het belang van een goede huidverzorging en in de praktijk van de thuiszorg en –verpleging ontstaan steeds betere producten dankzij een goed contact tussen verzorgenden en fabrikanten.

Huidproblemen bij Buurtzorg 

Wil van Paassen en Regina Catsburg werken bij Buurtzorg Nederland in het Rotterdamse Vreewijk en komen elke dag cliënten met huidproblemen tegen. Zij zien vooral veel problemen door smetten bij hun cliënten, die voor het grootste deel ouder dan 75 zijn. Dankzij de steeds betere middelen zien ze die huidproblemen echter wel steeds minder! Wil legt uit: “Vertegenwoordigers van hulpmiddelen komen een paar keer per jaar langs en dat ervaren we als erg prettig. Dan bespreken we waar we in de praktijk tegenaan lopen. De kans is groot dat ze bij een volgend bezoek met een net iets langere pleister op de proppen komen. Of zoals laatst met zinkzalf in de vorm van een spray– iets waarvan we tot voor kort niet eens wisten dat het mogelijk was.”

Zinkzalf als oplossing

Die zinkzalf in sprayflacon werd aangedragen door rayonmanager Simon van Abena. Wil: “Meteen ging bij ons een lampje branden. Wij hebben een cliënte die niet alleen erge last van smetplekken had, maar ook een hele lage pijngrens. Het inkloppen van de traditionele zinkzalf was dan ook een hels karwei. De spray bleek een ideale oplossing! Je hoeft de huid niet meer aan te raken om hem te behandelen. Spuiten, even inwerken, klaar. De zinkspray had bovendien razendsnel resultaat. De smetplekken en de bijbehorende pijn zijn verdwenen.”

Deze positieve resultaten waren aanleiding de spray bij meer cliënten toe te passen. Wil: “Bij een van onze andere cliënten ontdekten we bij toeval dat ook hij last had van smetplekken. Deze man is wat zwaarlijvig en verzorgt zich nog zelf. Wij wisten niets van deze smetten tot hij een pijnreactie gaf bij het aanraken en het probleem aan het licht kwam. We hebben onze proefflacon bij hem achtergelaten om te testen en twee dagen later zag zijn huid er al tien keer beter uit. ‘Moordspul!’ noemde hij het. We hadden het hart niet de proefflacon terug te vragen…

Uit onze blog

 • Alles
 • Abena Nova praktijkervaring
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Alles
 • Alles
 • Abena Nova praktijkervaring
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Continentiezorg blog

Ervaring Abena Nova projectleider St. Elisabeth

Al 31 jaar werkt Angelique Suijkerbuijk in het St. Elisabeth. Toen ze vanwege rugklachten niet meer als verzorgende aan het bed kon staan, is ze zich verder gaan scholen. Eerst deed ze de opleiding tot praktijkopleider en daarna ook nog de HBO-V. Nu begeleidt ze als projectleider de implementatie van Abena Nova binnen haar organisatie.

Lees meer
Continentiezorg blog

Ervaring Abena Nova woonbegeleider Ons Tweede Thuis

Woonbegeleider Sylvia Betten introduceerde tijdens haar opleiding Abena Nova bij Ons Tweede Thuis. En met succes. Inmiddels weet de organisatie hoe ze Abena Nova succesvol kunnen inzetten. Lees haar ervaring met slim incontinentiemateriaal Abena Nova.

Lees meer
Abena Nova en 's Heeren Loo
Continentiezorg blog

In beeld: Abena Nova bij ’s Heeren Loo

Arend de Heus, Manager Instellingen bij Abena, gaat op bezoek bij ’s Heeren Loo. En kijkt samen met medewerkers van ’s Heeren Loo hoe zij Abena Nova succesvol hebben ingezet. Project- en innovatiemanagers vertellen waarom Nova voor cliënten en medewerkers een meerwaarde is.

Lees meer

Aanbevolen producten

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: