Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Innoveren met incontinentie

Els Knopper heeft sinds de geboorte van haar dochter te maken met ongewild urineverlies. Na verschillende merken incontinentiemateriaal te hebben geprobeerd, kwam ze uiteindelijk uit bij een product van Abena. “De stress is weg.”

Els Knopper: “Mijn kwaliteit van leven is absoluut verbeterd

Mijn incontinentie is begonnen met de geboorte van mijn dochter. Het begon met een klein beetje en ik gaf er niet zoveel aandacht aan. Maar op een gegeven moment stond ik op de verjaardag van mijn dochter opeens in mijn broek te plassen. En ja, dan moet je wel actie gaan ondernemen. Uiteraard ben ik eerst naar de huisarts gegaan, maar die stuurde me eigenlijk direct door naar een specialist. De ring die werd geplaatst was voordat ik het ziekenhuis uitliep alleen al weer losgeschoten. Daarna werd al heel snel besloten tot een operatie. En dat hielp wel, ongeveer twee jaar lang.

Het incontinentiemateriaal dat ik ben gaan gebruiken was van Tena en Depend, dat waren de enige merken die ik in mijn omgeving een tegenkwam. Lang niet in alle winkels was incontinentiemateriaal te koop. Zoals nu wel het geval is. Qua opvang waren de producten meestal wel goed. Maar die plakstrips… In het begin waren die te slap, dus viel er wel eens één uit mijn broek. Later waren ze beter, maar op een gegeven moment werden ze zo stevig dat er delen van de plakstrip in mijn ondergoed bleven zitten en zelfs het ondergoed beschadigden.

De kwaliteit van leven is absoluut verbeterd. Voor die tijd ging ik altijd eerst naar het toilet als ik wegging. In de winkel keek ik ook altijd eerst waar de wc was. Dat heb ik allemaal niet meer. Die stress is nu weg.
Els Knopper: “Mijn kwaliteit van leven is absoluut verbeterd"
Lennie
Abena gebruiker

Bestel een gratis proefpakket

Zoek samen met je cliënt het juiste incontinentieproduct van Abena. Zo werken we samen aan de best passende continentiezorg.

Abena

Op een beurs waar ik kwam, stond ook een stand van Abena. Ik kende het merk niet en ik had de producten ook nog nooit eerder gezien. Daar heb ik mijn probleem voorgelegd aan één van de productspecialisten. Er werd mij verteld dat de producten van Abena betere plakstrips hadden en er minder plastic in werd verwerkt, om ervoor te zorgen dat je minder transpireert. Dat is heel prettig en het is ook nog eens beter voor het milieu. Ik gebruik de producten nu enkele jaren. Het incontinentiemateriaal van Abena dat ik gebruik bevalt heel erg goed.

De kwaliteit van leven is absoluut verbeterd. Voor die tijd ging ik altijd eerst naar het toilet als ik wegging. In de winkel keek ik ook altijd eerst waar de wc was. Dat heb ik allemaal niet meer. Die stress is nu weg. Je past je leven er natuurlijk wel een beetje op aan. Springen doe ik bijvoorbeeld niet meer, maar kleine dingen heb je natuurlijk altijd wel. Water drinken durf ik nu weer volop te doen. Vroeger dronk ik niets als ik ergens naartoe ging. Nu drink ik rustig 1,5 liter water per dag.”

Uit onze blog

 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
 • Slim incontinentiemateriaal
Alles
 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
 • Slim incontinentiemateriaal
Algemeen

Drijfveren en drempels voor implementatie MedTech

Zorgprofessionals die nog niet met medische technologie werken, staan daar in grote meerderheid (85%) wel voor open. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit ...
Lees meer
datagedreven dehydratiepreventie voorkomt toename zorgzwaarte | Abena
Algemeen

Datagedreven dehydratiepreventie ter voorkoming van toename zorgzwaarte cliënten

Met datagedreven dehydratiepreventie kunnen we voorkomen dat de zorgzwaarte van cliënten toeneemt Datagedreven dehydratiepreventie ter voorkoming van toename zorgzwaarte Dehydratie ...
Lees meer
Huidverzorging blog

De voordelen van verzorgend wassen

Het was volop in het nieuws: het rapport van Radboudumc over standaard zorghandelingen die onnodig zijn. Eén van deze onnodige zorghandelingen is wassen met water ...
Lees meer

Aanbevolen producten

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: