Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only
Abena infectiepreventie zorginstellingen verpleeghuizen

Beschermzak met absorberende inlegger

Abri-Bag is een beschermzak met absorberende inlegger voor de opvang van urine en/of ontlasting in postoel of bedpan. De inlegger absorbeert tot 630 ml aan vocht. De beschermzak helpt zorgprofessionals hygiënisch te werken conform WIP richtlijnen Urinelozing en Stoelgang.

De Abri-Bag is beschikbaar in een drietal varianten:

  1. Abri-Bag beschermzak voor postoel
  2. Abri-Bag beschermzak voor bedpan
  3. Abri-Bag wegwerpzak voor onderweg (zonder absorberende inlegger)
 

Werken conform WIP-richtlijnen Urinelozing en Stoelgang verkleint de kans op infecties. Urine en ontlasting bevatten mogelijk bacteriën die kunnen zorgen voor uitbraak van infecties. Met behulp van de Abri-Bag wordt dit eenvoudiger, omdat zorgverlener en cliënt niet direct in aanraking komen met urine en/of ontlasting.

Bekijk de video, zie hoe de Abri-Bag eenvoudig helpt om hygiënisch te werken. Daarmee bespaart de Abri-Bag veel tijd bij het verlenen van zorg.

De Abri-Bag: wat is het?

De Abri-Bag is dé hygiënische en makkelijk toepasbare oplossing bij het gebruik van een postoel of bedpan wanneer een cliënt (tijdelijk) functioneel incontinent is en niet meer zelfstandig naar het toilet kan.

Praktische toepasbaarheid

Bij de ontwikkeling van de Abri-Bag is de toepasbaarheid voor zorgverleners centraal gesteld. De Abri-Bag is daarom verkrijgbaar in een stevige doos met handige opening. Hierdoor is een zak eenvoudig en snel te gebruiken.

Werken conform WIP richtlijnen

In bepaalde situaties is het voor zorginstellingen te duur om een pospoeler of verpulveraar aan te schaffen om urine of feces veilig te verwijderen. De Abri-Bag is hiervoor een goede oplossing die ook nog eens voldoet aan de WIP richtlijnen Urinelozing en Stoelgang. Dit zijn de richtlijnen voor infectiepreventie in verpleeghuizen, woonzorgcentra, instellingen voor verstandelijk beperkten en voorzieningen voor kleinschalig wonen voor ouderen. De Abri-Bag is ook uitstekend geschikt voor gebruik in ziekenhuizen.

Hygiënisch werken met bedpan of postoel?

Probeer gratis de Abri-bag beschermzakken

Aanbevolen producten

Uit ons kenniscentrum

waarom een mondneusmasker of mondkapje belangrijk is

Mondneusmasker

Lees meer
Beschermende kleding

Beschermende kleding

Lees meer
Dé nieuwe standaard in onderzoekshandschoenen antimicrobiele handschoenen

Antimicrobiële handschoenen

Lees meer

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: