Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Alles voor hygiëne en infectiepreventie in de zorg

Toolbox voor zorgprofessionals

Handige tools die je helpen om problemen rondom infecties aan te pakken.
gratis toolbox voor zorgmedewerkers informatie infectiepreventie

Een veilige zorgomgeving
begint bij hygiëne en infectiepreventie

Samen werken aan grip op infecties

Dat het onderwerp infectiepreventie veel aandacht verdient, is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden. Iedereen kent inmiddels het belang van hoesten en niezen in je elleboog, minder handen schudden en regelmatig je handen wassen of desinfecteren. Maar een van de basisvoorwaarden voor goede infectiepreventie is het creëren van een schone werkomgeving. En daar kan Abena bij helpen.

Met de juiste kennis, kunde en middelen kunnen we samen meer grip krijgen op hygiëne en infecties voorkomen. Daarom hebben wij op deze pagina de beste hulp voor je op een rijtje gezet.

De beste hulp bij hygiëne en infectiepreventie

Infectiepreventie is er in vele vormen. Denk aan het toepassen van de juiste handhygiëne en het extra en effectief reinigen van oppervlaktes. Slechts enkele aandachtspunten voor een veilige en schone zorgomgeving. Hieronder hebben we alle tools voor je verzameld om infectiepreventie op jouw werkplek, in jouw team of jouw organisatie direct te kunnen toepassen. En je collega’s bewust te maken van het feit dat ook zij kunnen bijdragen aan een schone en veilige leef- en werkomgeving. Met de juiste kennis, kunde en middelen kunnen we samen meer grip krijgen op infecties. 

Hoe kunnen we je helpen?

Verrijk je kennis over hygiëne en infectiepreventie

In ons kenniscentrum hebben we alle belangrijke info voor je verzameld. Van hygiënisch werken, tot de verschillende infectieziekten.

Download handige en gratis tools

Dowload de gratis toolbox, of handige infectiepreventie infographics en deel ze met collega’s.

Zorg voor de juiste producten.

Waar moet je op letten en welke producten heb je nodig? Lees alles over producten, zoals het speciale noroviruspakket.

Vraag professionele ondersteuning op locatie aan

Doe de infectiepreventiecheck op locatie of vraag naar de infectiepreventietraining voor groepen.

Hands-on infectiepreventie in jouw organisatie?

28 praktische hygiënetips voor betere infectiepreventie

In beeld: Do's en Don'ts binnen Infectiepreventie

Er komt veel kijken bij Hygiëne en Infectiepreventie. Daarom hebben we een aantal do’s en don’ts op een rij gezet. Zo kun je snel en eenvoudig zien wat er vaak fout gaat, én hoe je op een laagdrempelige manier een verbeterslag kunt maken wanneer het gaat om hygiëne en infectiepreventie binnen jouw organisatie.

How to: Jaspers tips voor een betere infectiepreventie

How not to: herkenbare situaties op de werkvloer

Incontinentiemateriaal verschonen

Je kent het wel. Heb je net een inco vervangen, staat geen afvalbak… En je hebt óók geen plastic zakje bij je. Nou ja, dan maar even op de grond gooien, toch? 

Fout. Door het op de grond gooien van incontinentiemateriaal verspreid je bacteriën. En moet de vloer gereinigd worden na aanraking met het incontinentiemateriaal. Daarom raden we aan om altijd vóór het verschonen te kijken of alles wat je nodig hebt binnen handbereik is. En dat bespaart ook een rondje boenen van de vloer.

Tussendoor reinigen met een vaatdoek

Oei, een cliënt heeft geknoeid! Laten we dat maar even snel opruimen voordat het werkelijk overal zit. In de gauwigheid pak je een vaatdoekje en maak je schoon. Helemaal opgelost, niet waar?

Fout. Een vaatdoek is niet voldoende om vuil te verwijderen. In tegenstelling: veelal wordt het vuil juist alleen verplaatst door de vaatdoek. Je kunt beter kiezen voor een disposable of wasbare microvezeldoek. Door de unieke structuur neemt deze het vuil daadwerkelijk weg. Denk je er wel aan om de wasbare microvezeldoek regelmatig en na gebruik op minstens 60 graden te wassen? 

Infectiepreventiecheck

Wil jij weten hoe het binnen jouw organisatie gesteld is met hygiëne en infectiepreventie? En hoe je je collega’s het beste mee kunt nemen in dit verhaal? Vraag een gratis infectiepreventiecheck op locatie aan. Zodat jouw organisatie grip krijgt op infecties. Want jouw cliënten verdienen de beste zorg!

De beste hulp met producten voor infectiepreventie

Bij Abena helpen we zorg- en facilitair professionals graag om de verspreiding van infecties tegen te gaan. Dat doen we door onze kennis met zorgprofessionals te delen. We helpen je alert te zijn op de overdracht van ziekteverwekkers, de juiste maatregelen te nemen en de juiste producten te gebruiken. Zo minimaliseer je de kans op besmetting.

Abena biedt een brede range aan beschermingsproducten en producten die zorgdragen voor een goede hygiëne op leef- en werkplek.

Beschermzak postoel/bedpan

Abri-Bag: zakken met absorberende inlegger voor de opvang van urine en/of ontlasting.

Mondmaskers

Verschillende gecertificeerde mondneusmaskers die de mond- en neusslijmvliezen beschermen tegen infectieziektes.

Beschermende kleding

Kleding die bescherming biedt tegen overdracht van ziekteverwekkers en schadelijke stoffen.

Handschoenen

Handschoenen van kwalitatief hoogwaardige nitril voor goede bescherming en een hoog draagcomfort.

Facilitaire producten

Producten die bijdragen aan een hygiënische omgeving. Van hygiënepapier en koffiebekers tot afvalzakken en schoonmaakmiddelen.

Norovirus pakketten

Pakket met alle producten die nodig zijn bij een verdenking of vastgestelde uitbraak van het norovirus.

Uit ons kenniscentrum

hulp bij infectiepreventie zorginstellingen wip richtlijnen

Infectiepreventiecheck van Abena

Lees meer

Veel gestelde vragen

Lees meer

De juiste producten

Lees meer
Infecties voorkomen door hygiënisch te werken

Hygiënisch werken

Lees meer

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: