Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Abena's Huidcheck

Rode huid? Doe de huidcheck van Abena!

Doorligplekken bij mensen die lang op bed liggen of in een rolstoel zitten. Rode huid als gevolg van incontinentie of smetten in huidplooien. Zeker bij oudere mensen, wiens huid kwetsbaar is, komen huidproblemen als deze vaak voor. Extra aandacht voor deze kwetsbare huid is dan zeker nodig. Maar hoe kan het toch dat je aanpak steeds maar even werkt en dat de rode huid telkens weer terugkomt?

Tijd voor een goede huidcheck en een behandeling die het huidprobleem oplost, als je het ons vraagt! Want een rode huid hoort er níet bij. Integendeel, het is altijd een teken dat er iets aan de hand is. Ga voor grip op een gezonde huid en doe de huidcheck van Abena.

Van signaleren tot voorkomen van huidproblemen

Het ene huidprobleem is het andere niet. Daarom heb je niet 1-2-3 de juiste behandeling te pakken voor iemands rode huid. Vaak blijft het bij symptoombestrijding en wordt een rode huid niet tijdig gesignaleerd. En daar zijn jij en je cliënt op termijn natuurlijk niet mee geholpen. Om huidproblemen op te lossen of te voorkomen, moet je eerst de oorzaak kennen. Om je te helpen de juiste aanpak te kiezen, hebben we onze huidcheck ontwikkeld. Zo pak je huidproblemen praktisch en doeltreffend aan. Op een manier die werkt op korte én lange termijn.

Abena’s Huidcheck

Met Abena’s huidcheck krijg jij grip op een gezonde huid. Door een rode huid tijdig op te merken – beter nog: een gevoelige huid in de gaten te houden waardoor er geen sprake is van een rode huid – en goed naar de symptomen te kijken, krijg je de oorzaak boven water. Vervolgens ga je de rode huid op de juiste manier verzorgen en behandelen, om het huidprobleem in de toekomst te voorkomen.  

Krijg grip op een gezonde huid!
Doe de online huidcheck

1. Signaleren, observeren en verklaren

Tijdig signaleren van een rode huid is stap 1. Observeer en verklaar waar de rode huid vandaan komt. Misschien is iemands rode huid het gevolg van incontinentie, gebruik je zeep of cosmetische producten waar je cliënt allergisch voor is of heeft iemand een onderliggende aandoening? Schakel de hulp in van een wondverpleegkundige of arts als je er zelf niet uitkomt. Samen achterhalen jullie vast de oorzaak, die nodig is om de juiste behandeling te kiezen

abena huidcheck test online de conditie iad

2. Verzorgen en verhelpen

Het verzorgen en verhelpen van iemands huidprobleem wanneer je de oorzaak kent, is de volgende stap. Het basisprincipe voor huidverzorging en behandeling van een rode huid is mild reinigen, hydrateren, beschermen en ademende materialen gebruiken. Dit doe je met producten en maatregelen die de oorzaak wegnemen. Denk bijvoorbeeld aan huidvriendelijke was- en verzorgingsproducten en deppen en niet wrijven. Meer weten over het basisprincipe reinigen, hydrateren, beschermen en ademende materialen. 

Is de huid zodanig aangetast dat er sprake is van open wonden of twijfel je over de behandeling? Haal er dan een arts of gespecialiseerd verpleegkundige bij voor de genezing hiervan.

incontinentie tube zalf

3. Voorkomen is beter dan verhelpen

Het voorkomen van een rode huid is stap 3. Om de eenmaal herstelde huid gezond te houden, is het zaak je cliënt met de juiste producten en maatregelen te beschermen tegen nieuwe huidproblemen. Wees verder alert op signalen van de huid of iemands gedrag. Preventief behandelen van de huid is aan te raden, zeker bij een gevoelige huid. Dan voorkom je herhaling van het probleem en zeg je voorgoed dag tegen de rode huid.

arts checkt de huid van een patiënt

Abena's Huidcheck op locatie

Abena heeft een compleet assortiment voor de beste huidzorg. Bij ons vind je reinigende, hydraterende en beschermende producten voor een gezonde huid. Waslotion en speciale verzorgende washandjes bijvoorbeeld. Zalf, olie en crèmes die een beschermlaag achterlaten op de huid, zodat de huid beschermd wordt tegen invloeden van buitenaf en de kans krijgt om van binnenuit te herstellen. Ook ons ademend, huidvriendelijk incontinentiemateriaal draagt bij aan bescherming van de huid en voorkomt huidproblemen. Wil je weten welk product geschikt is voor een bepaald type huidprobleem? Of wil je grip op een cliënt met een kwetsbare huid? Maak nu een afspraak met onze specialisten voor het beste advies bij een rode óf gezonde huid. 

Een passend verzorgingsproduct

Er is een aantal huidaandoeningen dat wat symptomen betreft op elkaar lijkt. Zowel bij IAD, incontinentie geassocieerde dermatitis, decubitus (doorliggen) als bij smetten van de huid is sprake van een rode huid. Er zijn echter ook de nodige verschillen tussen IAD, decubitus en smetten. Lees meer over deze huidproblemen en ontdek welke specifieke aanpak en verzorgingsproducten bij welke huidaandoening horen.

Behandelen van rode huid

IG Huidverzorging Grip op het behandelen van rode huid 1
Of bestel de gratis toolbox met meer infographics

Aanbevolen producten

Uit ons kenniscentrum

gezonde huid

Gezonde huid

Lees meer

Vormen van rode huid

Lees meer
rode huid bij incontinentie

Rode huid bij incontinentie

Lees meer

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: