Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessionals

Samen de beste hulp bieden bij dementie

Als zorgprofessional wil je natuurlijk alleen maar de beste zorg bieden aan mensen met dementie. Maar hoe ga je daar het beste mee om? En wat kun je doen om mensen met dementie en hun mantelzorgers zoveel mogelijk te ontlasten en kwaliteit van leven te geven?

Menswaardige zorg

Als specialist in basiszorg zit het in ons DNA om het verschil te willen maken voor zorgprofessionals en cliënten. We willen jou zo goed mogelijk ondersteunen in je dagelijkse werkzaamheden. Om menswaardige zorg te bieden. Zodat cliënten de kwaliteit van leven zo lang mogelijk behouden.

Incontinentie, een lastig onderwerp

De gevolgen van dementie voor wie het treft en zijn omgeving zijn meestal ingrijpend. 54% van de mantelzorgers voelt zich overbelast door de zorgtaak voor hun naaste. Niet in de laatste plaats doordat mensen met dementie vaak al in een vroeg stadium last krijgen van incontinentie.

In de praktijk is het vaak lastig om het onderwerp bespreekbaar te maken. Mensen verbergen ongelukjes en praten er liever niet over. Daardoor is het lastig om hen de beste hulp bij incontinentie te bieden.

Abena ziet het als haar taak om hier verbetering in te brengen. Dit doen we door alle betrokken partijen op een praktische manier te helpen. In de vorm van advies, voorlichting over producten en concrete informatie over persoonlijke verzorging en incontinentie. Een mooi voorbeeld is de infographic hiernaast. Praktische hulp bij het kiezen van incontinentiemateriaal.

Gratis dementie toolbox

Voor zorgprofessionals is er een gratis dementie toolbox. Een speciaal pakket boordevol informatie en tools voor mantelzorgers en mensen met dementie. Denk aan infographics over onderwerpen zoals vergoeding, tips bij toiletgang, incontinentie en rode huid.

Gratis dementie toolbox

Voor zorgprofessionals
 

Voor zorgprofessionals is er de gratis dementie toolbox. Een speciaal pakket boordevol informatie en tools voor mantelzorgers en mensen met dementie. Denk aan infographics over onderwerpen zoals vergoeding, tips bij toiletgang, incontinentie en rode huid. Bovendien bevat het pakket informatiekaartjes die achter gelaten kunnen worden. Voor menswaardige zorg thuis.

Dementie informatiepakket voor mantelzorgers

In veel gevallen is het handig om als zorgprofessional informatie achter te laten bij mantelzorgers. Daarom heeft Abena het dementie informatiepakket ontwikkeld. Hierin alle belangrijke informatie uit de toolbox, maar dan om achter te laten. Vraag er hier één of meerdere aan. Let op: in de dementie toolbox zijn al extra ‘hand-outs’  toegevoegd om achter te laten.

Mens-waardig.nl

Speciaal voor mantelzorgers is de website www.mens-waardig.nl ontwikkeld. Mens-waardig.nl is een wereld waarin 10 lastige onderwerpen en problemen worden besproken. Dit zijn problemen rondom persoonlijke verzorging bij dementie waar mantelzorgers tegenaan lopen in de zorg voor hun naaste. Op de website worden tips en praktische hulpmiddelen geboden en is het mogelijk om door te klikken naar nog meer pagina’s die handvatten bieden om zelf thuis aan de slag te gaan met persoonlijke verzorging.

menswaardige zorg dementie hulp

Jouw hulp is onmisbaar

Wij geven graag voorlichting over continentiezorg en alles wat daarmee samenhangt. Denk aan welke producten je het beste kunt gebruiken, bijvoorbeeld bij huidproblemen en vochtletsel. Verder zijn wij dé vraagbaak voor iedereen die te maken heeft met dementie en incontinentie, huidverzorging en hygiëne.

Om de beste hulp te kunnen bieden, hebben we ook jouw hulp nodig. Wat vindt jij als zorgprofessional belangrijk? Welke vragen leven er bij jouw cliënten? En wat zijn jouw ideeën over optimale persoonlijke verzorging bij incontinentie en dementie? Samen nadenken over de manier waarop je ouderen en mantelzorgers het beste kunt ondersteunen. Dat is waar het ons om gaat.

Advies op locatie

In gesprek over de beste hulp bij persoonlijke verzorging? Maak een afspraak met ons Homecare team.

Abena Adviesteam

0485 58 11 50 Of stuur een e-mail naar support@abena.nl

Gratis dementie informatiepakket

Vraag nu het dementie informatiepakket voor mantelzorgers en cliënten aan. Een pakket met praktische informatie over persoonlijke verzorging bij dementie.
homecare team zorgprofessionals abena

Aanbevolen producten

Uit ons kenniscentrum

dementie hulp en uitleg in de praktijk 4

Persoonlijke hygiëne

Lees meer
dementie zorginstellingen

Huidverzorging bij dementie

Lees meer
dementie hulp en uitleg in de praktijk 2

Gevolgen van incontinentie bij dementie

Lees meer

Onze zorggebieden

Als specialist in basiszorg willen wij jou als zorgprofessional helpen grip te krijgen op goede zorg. Dat doen we met het bieden van de beste basiszorg. Op welk gebied kunnen wij je helpen?

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: