Persoonlijk advies voor een
oplossing op maat

Karin van der Vlugt
- maart 24, 2021
Karin van het Abena Adviesteam spreekt dagelijks mensen met vragen over het gebruik van onze producten. Zoals in dit geval een cliënt met een beginnend stadium van dementie en een wijkverpleegkundige over de vergoeding van incontinentiemateriaal. Lees in haar blog hoe zij deze mensen helpt.
Bij Abena vinden we het belangrijk dat cliënten en zorgprofessionals goed geholpen worden bij de keuze van de juiste producten en het gebruik daarvan. Ook als mensen thuis wonen. Dat doen we met een team van productspecialisten ter plaatse en zorgadviseurs die telefonisch advies geven.
Na één telefoontje geen nat bed meer
Op verzoek van een casemanager heb ik een cliënt gebeld met een beginnend stadium van vasculaire dementie. Meneer werd iedere ochtend wakker in een nat bed, ondanks het feit dat hij een Abri-Flex absorberend broekje droeg tijdens de nacht. De casemanager en de echtgenote van meneer hadden al een paar keer bij hem aangegeven dat hij het broekje niet op de juiste manier aantrok. Meneer was echter een beetje eigenwijs en weigerde naar zijn echtgenote en de casemanager te luisteren.
Ik heb een fijn gesprek gehad met meneer. Ik heb hem uitgelegd dat het belangrijk is een ‘gootje te vouwen’ van het product, voordat je het aandoet. Dat gootje zorgt er namelijk voor dat de anti-lekrandjes van het broekje omhoog gaan staan. Daardoor beschermt het product beter tegen doorlekken. Ook wees ik hem erop dat het broekje goed in de liezen moet aansluiten en dat hij het dus goed moet optrekken.
Een paar dagen later belde meneer mij op. Hij was al twee ochtenden wakker geworden in een droog bed. Hij vertelde mij dat het voor hem makkelijker was iets aan te nemen van iemand die niet te dicht bij hem staat. Vreemde ogen dwingen, zeggen ze dan! Ik ben blij dat ik meneer, zijn echtgenote en de casemanager heb kunnen helpen.
Ons adviesteam staat voor je klaar
Karin, Vera en Miranda voorzien je graag van advies op maat
Het juiste incontinentiemateriaal voor de juiste persoon
Met name in de thuiszorg zie je veel cliënten die urine-absorberende materiaal gebruiken dat niet bij hun probleem past. Dit leidt tot ontevreden gebruikers en het maakt de zorg onnodig duur.
Inlegkruisjes in haar onderbroek
Vanochtend werd ik bijvoorbeeld gebeld door een wijkverpleegkundige. Ze was bij een cliënt die drie inlegkruisjes in haar ondergoed deed tegen urineverlies. Uiteraard had dit niet het gewenste resultaat. De wijkverpleegkundige vroeg mij hoe het zit met de vergoeding van incontinentiemateriaal. Die vraag krijgen we vaker van zorgprofessionals.
Altijd eerst proberen
Ik heb haar uitleg gegeven en aangeboden een proefpakket op te sturen. Zo kan de cliënt kijken wat het beste bij haar past. De wijkverpleegkundige gaf aan dit heel fijn te vinden, omdat ze anders niet zou weten welk product ze voor haar cliënt moest kiezen. Ik heb een inlegger gestuurd met een hogere absorptie. Ook heb ik aangegeven dat onze regiomanager langs kan komen om uit te leggen welke producten er zijn en welk product je kiest voor welke casus. Ze gaat dit binnen haar team bespreken, want ze weet dat veel van haar collega’s tegen hetzelfde probleem aanlopen.
Grip op goede zorg, waarmee kunnen we jou helpen?
Uit onze blog
- Alles
- Actueel
- Beleid
- Casuïstiek
- Duurzaamheid
- Expertise
- Innovatie
- Alles
- Actueel
- Beleid
- Casuïstiek
- Duurzaamheid
- Expertise
- Innovatie
Facilitaire taken uitbesteden? Interzorg kiest voor eigen beheer
De facilitaire organisatie binnen veel zorginstellingen staat sinds de coronacrisis volop in de belangstelling. Met name vanwege de rol die hygiëne speelt bij infectiepreventie. Met teamleider INNService, Simon Wachtermeester, gaan we in gesprek over hoe zorginstellingen met de facilitaire organisatie kunnen bijdragen aan grip op goede zorg.
Huidproblemen oplossen door ze bij de wortel aan te pakken
In de ouderenzorg en zorg voor verstandelijk beperkten zie je het vaak: huidproblemen zoals smetten, droge of rode huid, jeuk. Met de juiste aanpak kun je veel leed voorkomen. Product manager Lizzy Bruno vertelt hoe je dat doet.
De regie bij de cliënt
In beleidsstukken en discussies over de toekomstbestendigheid van ons zorgstelsel gaat het veel over zelfregie. Maar hoe vul je dit in als zorgorganisatie en hoe breng je de cultuurverandering tot stand die daarvoor nodig is? We spreken erover met Heidi de Bruijn en Jeroen Kleinjan, die samen de Raad van Bestuur van Carintreggeland vormen.
Aanbevolen producten
- Huidbescherming
Zinkspray
- Wassen zonder water
Incontinentiewashandjes
- Incontinentieslips
Abri-Form
- Absorberende broekjes
Abri-Flex