Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

De ervaring van Lennie.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Lennie vertelt over hoe het voor haar is om incontinent te zijn en waarom zij het incontinentiemateriaal van Abena het prettigst vindt.

Lennie: “Abena kwam als beste uit de test”

Lennie (36) lijdt aan een onbekende aandoening. Door haar ziekte is ze onder andere bedlegerig, voelt ze zich continu grieperig en heeft ze last van incontinentie. “Incontinentie overkomt echt niet alleen oudere mensen met grijze haren.”

De klachten waarmee Lennie te maken heeft zijn er te veel om op te noemen. Chronische hoofdpijn, gevoelens van uitdroging, duizeligheid, uitputting, concentratieproblemen, spier- en gewrichtspijn, slijmbeursontstekingen, het syndroom van Tietze en een beperking van de pompfunctie van het hart. Sinds haar twintigste is daar incontinentie bijgekomen. “Incontinentie ervaar ik niet als een grote impact op mijn dagelijks leven, omdat het slechts een klein probleem is in vergelijking met de rest van mijn gezondheidsproblemen.”

De oorzaak

Net als een groot deel van haar klachten is niet duidelijk wat de oorzaak is van haar urineverlies. “Ik gebruik verschillende medicijnen die de werking van de blaas kunnen beïnvloeden, mogelijk spelen die een rol bij mijn urineverlies. Daarnaast kan ik niet naar het toilet omdat ik bedlegerig ben en een ondersteek (Een po voor cliënten op bed, red.) te pijnlijk is. Daarom plas ik in incontinentiemateriaal. Omdat ik niet mijn hele blaas kan leegplassen, word ik bovendien gekatheteriseerd. Dit voorkomt blaasontstekingen doordat er urine achterblijft in de blaas.”

Als beste uit de test

Lennie deelt haar huis met Lisa, die ook een handicap heeft. Allebei hebben ze een PGB waarmee ze samen de zorginkoop regelen. Het was Lisa die Lennie wees op het incontinentiemateriaal van Abena. “Toen ik voor het eerst incontinentiemateriaal gebruikte, kende ik alleen Tena en wist ik niet dat er ook nog andere merken bestonden. Ik ben vervolgens verschillende merken en modellen gaan uitproberen. Lisa had het merk Abena op internet ontdekt en proefpakketten gekregen van haar apotheek. Uit mijn test kwam Abena duidelijk als beste naar voren.”

"Abena kwam als beste uit de test
Lennie: "Abena kwam als beste uit de test"
Lennie
Abena gebruikerster

Bestel een gratis proefpakket

Zoek samen met je cliënt het juiste incontinentieproduct van Abena. Zo werken we samen aan de best passende continentiezorg.

Goed voor het milieu

De producten die Lennie gebruikt zijn de Abri-Form S4 en M4. “Als ik in mijn rolstoel zit, draag ik vaak rokjes zodat je het incontinentiemateriaal niet ziet. Ik ben ook blij dat het incontinentiemateriaal niet ritselt en katoenachtig aanvoelt. Dat de plakkers elastisch zijn en dat je deze twee keer kunt gebruiken, vind ik ook een groot voordeel. Toen ik met Abena begon, waren er bovendien geen andere merken met het milieukeurmerk. Ik vind het milieu belangrijk en houd van de natuur. Ik was dus erg blij dat het merk dat als beste uit de test kwam ook het beste bleek te zijn voor het milieu.”

Ik vind het milieu belangrijk en houd van de natuur. Ik was dus erg blij dat het merk dat als beste uit de test kwam ook het beste bleek te zijn voor het milieu.
Lennie: "Abena kwam als beste uit de test"
Lennie
Abena gebruikerster

Schaamte om over incontinentie te praten heeft Lennie al een tijdlang niet meer. “Doordat ik hulp nodig heb met verschonen, kan ik er niet onderuit om er met mensen over te praten. Ik ben daardoor opener geworden en schaam me er niet meer voor. Dat gun ik iedereen. In reclames en informatie over incontinentie worden vooral foto’s van senioren gebruikt, maar incontinentie is niet alleen voor oude mensen met grijze haren. Als mensen hoofdzakelijk ouderen zien wordt de stap om erover te praten ook groter. Ik wil er graag aan bijdragen om die stap zo klein mogelijk te maken.”

Uit onze blog

 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Alles
 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Training infectiepreventie bij zorginstellingen Abena
Infectiepreventie blog

Training infectiepreventie voor zorgprofessionals

Infectiepreventie heeft alles te maken met basiszorg. Daarom hebben wij dit onderwerp hoog op de agenda staan. Wij helpen zorginstellingen bij het verhogen van hun zorgkwaliteit en geven incompany trainingen waaronder onze basistraining infectiepreventie.

Lees meer
Duurzaamheid Driestroom
Algemeen

Duurzaamheid in de zorg: zo zet Driestroom concrete stappen

Duurzaamheid staat binnen veel zorgorganisaties hoog op de agenda. Maar ja, waar begin je? Stichting Driestroom zette concrete stappen door werk te maken van een milieucertificering voor een van haar locaties. Lees de inzichten en ervaringen van milieucoördinator Mariska Jansen.

Lees meer
Vilans rapport tijdbesparing
Continentiezorg blog

Vilans: Tijdsbesparende technologieën in de ouderenzorg.

In April 2021 publiceerde Vilans het rapport ‘Tijdsbesparende technologieën in de zorg’. In dit rapport beschrijven ze de veelbelovende technologieën wanneer het gaat om tijdsbeparing in de ouderenzorg. Het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova wordt ook benoemd.

Lees meer

Aanbevolen producten

Onderzoek Tijd & Kwaliteit

Resultaten onderzoek ouderenzorg. 246 zorgverleners delen hun inzichten.

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: