Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Zoek hier
Generic filters
Exact matches only
Zoek hier
Generic filters
Exact matches only

De ervaring van Lennie.

Lennie vertelt over hoe het voor haar is om incontinent te zijn en waarom zij het incontinentiemateriaal van Abena het prettigst vindt.

Lennie: “Abena kwam als beste uit de test”

Lennie (36) lijdt aan een onbekende aandoening. Door haar ziekte is ze onder andere bedlegerig, voelt ze zich continu grieperig en heeft ze last van incontinentie. “Incontinentie overkomt echt niet alleen oudere mensen met grijze haren.”

De klachten waarmee Lennie te maken heeft zijn er te veel om op te noemen. Chronische hoofdpijn, gevoelens van uitdroging, duizeligheid, uitputting, concentratieproblemen, spier- en gewrichtspijn, slijmbeursontstekingen, het syndroom van Tietze en een beperking van de pompfunctie van het hart. Sinds haar twintigste is daar incontinentie bijgekomen. “Incontinentie ervaar ik niet als een grote impact op mijn dagelijks leven, omdat het slechts een klein probleem is in vergelijking met de rest van mijn gezondheidsproblemen.”

De oorzaak

Net als een groot deel van haar klachten is niet duidelijk wat de oorzaak is van haar urineverlies. “Ik gebruik verschillende medicijnen die de werking van de blaas kunnen beïnvloeden, mogelijk spelen die een rol bij mijn urineverlies. Daarnaast kan ik niet naar het toilet omdat ik bedlegerig ben en een ondersteek (Een po voor cliënten op bed, red.) te pijnlijk is. Daarom plas ik in incontinentiemateriaal. Omdat ik niet mijn hele blaas kan leegplassen, word ik bovendien gekatheteriseerd. Dit voorkomt blaasontstekingen doordat er urine achterblijft in de blaas.”

Als beste uit de test

Lennie deelt haar huis met Lisa, die ook een handicap heeft. Allebei hebben ze een PGB waarmee ze samen de zorginkoop regelen. Het was Lisa die Lennie wees op het incontinentiemateriaal van Abena. “Toen ik voor het eerst incontinentiemateriaal gebruikte, kende ik alleen Tena en wist ik niet dat er ook nog andere merken bestonden. Ik ben vervolgens verschillende merken en modellen gaan uitproberen. Lisa had het merk Abena op internet ontdekt en proefpakketten gekregen van haar apotheek. Uit mijn test kwam Abena duidelijk als beste naar voren.”

"Abena kwam als beste uit de test
Lennie: "Abena kwam als beste uit de test"
Lennie
Abena gebruikerster

Bestel een gratis proefpakket

Zoek samen met je cliënt het juiste incontinentieproduct van Abena. Zo werken we samen aan de best passende continentiezorg.

Goed voor het milieu

De producten die Lennie gebruikt zijn de Abri-Form S4 en M4. “Als ik in mijn rolstoel zit, draag ik vaak rokjes zodat je het incontinentiemateriaal niet ziet. Ik ben ook blij dat het incontinentiemateriaal niet ritselt en katoenachtig aanvoelt. Dat de plakkers elastisch zijn en dat je deze twee keer kunt gebruiken, vind ik ook een groot voordeel. Toen ik met Abena begon, waren er bovendien geen andere merken met het milieukeurmerk. Ik vind het milieu belangrijk en houd van de natuur. Ik was dus erg blij dat het merk dat als beste uit de test kwam ook het beste bleek te zijn voor het milieu.”

Ik vind het milieu belangrijk en houd van de natuur. Ik was dus erg blij dat het merk dat als beste uit de test kwam ook het beste bleek te zijn voor het milieu.
Lennie: "Abena kwam als beste uit de test"
Lennie
Abena gebruikerster

Schaamte om over incontinentie te praten heeft Lennie al een tijdlang niet meer. “Doordat ik hulp nodig heb met verschonen, kan ik er niet onderuit om er met mensen over te praten. Ik ben daardoor opener geworden en schaam me er niet meer voor. Dat gun ik iedereen. In reclames en informatie over incontinentie worden vooral foto’s van senioren gebruikt, maar incontinentie is niet alleen voor oude mensen met grijze haren. Als mensen hoofdzakelijk ouderen zien wordt de stap om erover te praten ook groter. Ik wil er graag aan bijdragen om die stap zo klein mogelijk te maken.”

Uit onze blog

 • Alles
 • Abena Nova praktijkervaring
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Alles
 • Alles
 • Abena Nova praktijkervaring
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
Continentiezorg blog

Ervaring Abena Nova projectleider St. Elisabeth

Al 31 jaar werkt Angelique Suijkerbuijk in het St. Elisabeth. Toen ze vanwege rugklachten niet meer als verzorgende aan het bed kon staan, is ze zich verder gaan scholen. Eerst deed ze de opleiding tot praktijkopleider en daarna ook nog de HBO-V. Nu begeleidt ze als projectleider de implementatie van Abena Nova binnen haar organisatie.

Lees meer
Continentiezorg blog

Ervaring Abena Nova woonbegeleider Ons Tweede Thuis

Woonbegeleider Sylvia Betten introduceerde tijdens haar opleiding Abena Nova bij Ons Tweede Thuis. En met succes. Inmiddels weet de organisatie hoe ze Abena Nova succesvol kunnen inzetten. Lees haar ervaring met slim incontinentiemateriaal Abena Nova.

Lees meer
Abena Nova en 's Heeren Loo
Continentiezorg blog

In beeld: Abena Nova bij ’s Heeren Loo

Arend de Heus, Manager Instellingen bij Abena, gaat op bezoek bij ’s Heeren Loo. En kijkt samen met medewerkers van ’s Heeren Loo hoe zij Abena Nova succesvol hebben ingezet. Project- en innovatiemanagers vertellen waarom Nova voor cliënten en medewerkers een meerwaarde is.

Lees meer

Aanbevolen producten

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: