Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only

Zorgprofessional

Generic filters
Exact matches only
Generic filters
Exact matches only

Vragen over het Forest Stewardship Council (FSC)

In deze blog beantwoordt productmanager Twan Peltzer drie vragen over het Forest Stewardship Council (FSC). Een keurmerk dat je niet zomaar krijgt! Maar wat moesten we bij Abena daar dan allemaal voor doen? 

Drie vragen aan Twan Peltzer over Het Forest Stewardship Council (FSCTM)

Bij Abena hechten we veel waarde aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het FSCTM-keurmerk toont aan of de van bomen verkregen grondstoffen in een product afkomstig zijn uit duurzame bosbouw. Voor ons een erg belangrijk keurmerk dus. Om het FSCTM-keurmerk te krijgen, moeten wij de afkomst van onze bosbouw kunnen traceren. En daar komt heel wat bij kijken. Twan beantwoord een aantal veel gestelde vragen. 

1. Wat moet je doen om het FSCTM-keurmerk te krijgen?

Op de eerste plaats moeten we natuurlijk heel veel documentatie aanleveren over waar we onze grondstoffen vandaan halen. Maar we moeten als organisatie ook aan eisen voldoen op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en de bescherming van arbeidsrechten. Klik hier voor de 10 FSC-principes.

Abena ziet er streng op toe dat elke leverancier die tijdens het productieproces in aanraking komt met onze FSCTM-gecertificeerde producten zelf ook FSCTM-gecertificeerd is. Dat geldt dus voor iedereen die verantwoordelijk is voor het planten, kweken en kappen van de bomen, tot en met de hout- en papierfabrieken en de fabrieken waar onze producten worden gemaakt.

Hiervoor hebben wij experts in dienst, die ISO 50001-gecertificeerd zijn én opgeleid zijn door het FSCTM. Zij zorgen ervoor dat onze FSCTM-gecertificeerde producten aan alle eisen voldoen. Onze klanten kunnen dan ook altijd vertrouwen op volledige transparantie rondom hun aankoop.

2. Wat voegt Abena's FSCTM certificering toe voor onze klanten?

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Niet alleen neemt de vraag naar duurzame producten toe, bedrijven worden zich ook steeds meer bewust van hun verantwoordelijkheid voor het behoud van een leefbare planeet. Voor Abena is dat niet nieuw: duurzaamheid zit namelijk in ons DNA. Onze FSCTM-certificering is de officiële erkenning daarvan.

Voor onze klanten betekent het keurmerk enerzijds een bevestiging van wat ze al wisten: dat Abena mens, milieu en maatschappij vooropstelt bij alles wat we doen. Met het keurmerk laten we ook zien dat we samenwerken met de beste experts ter wereld, zowel voor onze eigen producten als voor de producten die we inkopen. Verder hebben onze klanten nu ook de garantie dat al onze FSCTM-gecertificeerde producten volledig traceerbaar zijn – en dat we complete documentatie hebben bij onze overige 36.000 producten. 

3. Waarom vindt Abena ecolabels belangrijk?

Niet alleen de bossen gaan ons aan het hart, ook de toekomst van onze kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Wij willen alles doen wat in onze macht ligt om te zorgen dat zij later nog een leefbaar klimaat hebben en voldoende natuurlijke hulpbronnen. Die wens staat centraal bij alles wat we doen. Daarom zijn ecolabels een speerpunt in onze wereldwijde bedrijfsstrategie. En het is prettig dat ze naar onze klanten en leveranciers uitstralen dat Abena een bedrijf is dat met trots zijn verantwoordelijkheid neemt. 

 

4. Welke duurzame stappen zet Abena verder?

Vanuit Abena hebben we ons verbonden aan 4 van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen (Sustainable Development Goals, SDG) van de Verenigde Naties:

– Minder CO2-uitstoot door energiegebruik te optimaliseren (SDG 7)
– Stimuleren van duurzame groei onder goede (arbeids-)omstandigheden (SDG 8)
– Productie- en inkooppatronen wereldwijd verbeteren zonder productkwaliteit te verliezen (SDG 12)
– Ecosystemen beschermen en het verlies aan biodiversiteit tegengaan (SDG 15)

Concreet betekent dit dat Abena elke dag stappen zet om de volgende doelstellingen voor 2030 te realiseren:

Duurzame doelen abena

Uit onze blog

 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
 • Slim incontinentiemateriaal
Alles
 • Alles
 • Actueel
 • Beleid
 • Casuïstiek
 • Duurzaamheid
 • Expertise
 • Innovatie
 • Slim incontinentiemateriaal

Nooit meer misgrijpen met de verbruikersmatrix

Theo (zorgspecialist van Abena) vertelt hoe hij de verbruikersmatrix heeft ingezet om te zorgen dat een van onze klanten altijd voldoende voorraad heeft.
Lees meer

Accepteer jij natte bedden bij jouw cliënt?

Bij veel zorgorganisaties komen natte bedden regelmatig voor. Theo Onderstal is ervan overtuigd dat natte bedden er niet bij horen.
Lees meer

Drijfveren en drempels voor implementatie MedTech

Zorgprofessionals die nog niet met medische technologie werken, staan daar in grote meerderheid (85%) wel voor open. Dat is een van de belangrijkste conclusies uit ...
Lees meer

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: