Minder werkdruk, meer werkplezier

Voorkom onnodige zorghandelingen met Abena Nova

Met het slimme incontinentiemateriaal Abena Nova kunnen zorginstellingen veel onnodige – en belastende – zorghandelingen voorkomen. Dit blijkt uit onderzoek van Vilans. En dat creëert rust voor zorgverleners én cliënten, zo ervaren duizenden zorgmedewerkers dagelijks in de praktijk.

Continentiezorg is tijdrovend

Zorgverleners in instellingen besteden meer dan de helft van hun tijd aan handelingen die gerelateerd zijn aan continentiezorg. Tijd die ze vaak tekort komen voor andere zorgtaken. Met slimme continentiezorg kunnen veel onnodige handelingen worden voorkomen.

Toekomstbestendige en gepersonaliseerde continentiezorg

Abena Nova verandert de continentiezorg op revolutionaire wijze, doordat zorgverleners cliënten niet meer routinematig hoeven te controleren en te verschonen. In plaats daarvan houdt een app 24/7 het verzadigingsniveau van het incontinentiemateriaal bij.

Zo kunnen zorgverleners precies het juiste verschoonmoment plannen. Niet te vroeg. En zeker niet te laat. Dat voorkomt onnodig fysiek werk. Het levert veel extra tijd op. En het verbetert de kwaliteit van zorg.

Abena Nova is bewezen effectief

Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal waarvan de effectiviteit onafhankelijk is bewezen. Onderzoek van Vilans toont aan dat de inzet van Abena Nova niet alleen tijdwinst maar ook kwaliteitswinst oplevert. Zowel voor cliënten als zorgverleners. Cliënten ervaren onder meer een betere nachtrust en meer privacy. Zorgmedewerkers zien een afname in natte bedden en onnodige verschoningen. Zij ervaren bovendien minder fysieke belasting. Onderstaande resultaten zijn gemiddelde cijfers uit case studies in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, USA en Denemarken. 

voordelen abena nova

Zorgkantoren sturen op bewezen zorginnovaties

Dat Abena Nova bewezen effectief is, is van wezenlijk belang met het oog op het nieuwe inkoopkader. Sinds 1 januari 2024 sturen zorgkantoren immers op de implementatie van bewezen zorginnovaties.

Waardebepaling Kenniscentrum Digitale Zorg

Met Abena Nova creëer je rust en ruimte voor zorgverleners én cliënten. Dit blijkt uit een waardebepaling van het Kenniscentrum Digitale Zorg, gebaseerd op onderzoek door Vilans.

eBook ervaringsverhalen

"We kregen een heel andere mevrouw terug. Zelfs haar dochter had zoiets van 'Ik heb mijn moeder weer terug'."
Claudia van de Gevel - De Wever tilburg
Claudia van de Gevel
Zorgcoördinator ouderenzorginstelling De Wever

Meer verhalen van zorgverleners lezen? Download het gratis eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

Waarom Abena Nova?

3 belangrijke pluspunten ten opzichte van andere aanbieders.

ABENA-Nova_Icon-Phone-upload_600x600px

Realtime monitoring

Dankzij 24/7 monitoring via de app verschoon je niet te laat. Maar ook niet onnodig vroeg.

abena nova slim incontinentiemateriaal

Bewezen effectief

Abena Nova is het eerste bewezen effectieve slimme incontinentiemateriaal.

abena nova slim incontinentiemateriaal

Geïntegreerde sensor

Dus geen gedoe met strips inplakken. Je hoeft alleen een clip te bevestigen.

De route naar een succesvolle implementatie

Abena Nova verbetert de kwaliteit van continentiezorg en verlicht de werkdruk. Het implementeren van een zorginnovatie vergt een hoop van de organisatie en haar medewerkers. En dat vraagt om commitment en eigenaarschap in elke laag van de organisatie. Bekijk de animatie over de route naar een succesvolle implementatie.

Deze organisaties gingen je voor

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: