Meer rust voor zorgverleners én cliënten

Abena Nova: de bewezen effectieve oplossing voor slimme continentiezorg

Persoonlijke ervaringen tonen aan wat onderzoek van Vilans al eerder uitwees. De inzet van Abena Nova creëert rust voor zorgverleners én cliënten.

Traditionele continentiezorg is zwaar en tijdrovend

Zorgverleners in instellingen besteden meer dan de helft van hun tijd aan handelingen die gerelateerd zijn aan continentiezorg. Tijd die ze vaak tekort komen voor andere zorgtaken.

Toekomstbestendige en gepersonaliseerde continentiezorg

Abena Nova verandert de continentiezorg op revolutionaire wijze, doordat je cliënten niet meer routinematig hoeft te controleren en te verschonen. In plaats daarvan houdt een app 24/7 het verzadigingsniveau van het incontinentiemateriaal bij.

Zo kun je precies het juiste verschoonmoment plannen. Niet te vroeg. En zeker niet te laat. Dat voorkomt onnodig zwaar werk. Het geeft rust voor zorgverleners én cliënten. En het verbetert de kwaliteit van zorg.

Abena Nova is bewezen effectief

Abena Nova is het eerste slimme incontinentiemateriaal waarvan de effectiviteit onafhankelijk is bewezen. Onderzoek van Vilans toont aan dat de inzet van Abena Nova niet alleen tijdwinst maar ook kwaliteitswinst oplevert. Zowel voor cliënten als zorgverleners. Cliënten ervaren onder meer een betere nachtrust en meer privacy. Zorgmedewerkers zien een afname in natte bedden en onnodige verschoningen. Zij ervaren bovendien minder fysieke belasting. Onderstaande resultaten zijn gemiddelde cijfers uit case studies in Nederland, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Zweden, USA en Denemarken. 

voordelen abena nova

Waarom Abena Nova?

3 belangrijke pluspunten ten opzichte van andere aanbieders.

ABENA-Nova_Icon-Phone-upload_600x600px

Realtime monitoring

Dankzij 24/7 monitoring via de app verschoon je niet te laat. Maar ook niet onnodig vroeg.

abena nova slim incontinentiemateriaal

Bewezen effectief

Abena Nova is het eerste bewezen effectieve slimme incontinentiemateriaal.

abena nova slim incontinentiemateriaal

Geïntegreerde sensor

Dus geen gedoe met strips inplakken. Je hoeft alleen een clip te bevestigen.

Ervaringsverhalen uit de praktijk

Wie kan er beter verwoorden hoe de Abena Nova in de praktijk werkt, dan zorgorganisaties die er dagelijks mee in de weer zijn? Abena onderhoudt intensief contact met zorgprofessionals in alle lagen van de organisatie. 

"Je kunt zorg leveren die een stuk leuker is dan een verschoning."
Martine Evers vertelt over Abena Nova
Martine Evers
Innovatiemedewerker Stichting Ons Tweede Thuis
"Zelfs haar dochter had zoiets van 'Ik heb mijn moeder weer terug'."
Claudia van de Gevel - De Wever tilburg
Claudia van de Gevel
Zorgcoördinator ouderenzorginstelling De Wever

Meer verhalen van zorgverleners lezen? Download dan hieronder gratis het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

Vernieuwd Abena Nova eBook

Ervaringen met Abena Nova van beleidsmakers, managers en zorgverleners in de praktijk. Aangevuld met o.a. ervaring van een cliënt. Download het eBook ‘De impact van slim incontinentiemateriaal’.

De route naar een succesvolle implementatie

Abena Nova verbetert de kwaliteit van continentiezorg en verlicht de werkdruk. Het implementeren van een zorginnovatie vergt een hoop van de organisatie en haar medewerkers. En dat vraagt om commitment en eigenaarschap in elke laag van de organisatie. Bekijk de animatie over de route naar een succesvolle implementatie.

Verhalen van zorgverleners

In slechts 1 klik de beste hulp. Ik wil grip op goede zorg voor: